Subota, 27. srpnja 2024.

Načelnik Sobota: Uskoro krećemo s realizacijom nekoliko važnih projekata

Investicija rekonstrukcije krovišta na galeriji u naselju Batinske vrijedna je nešto više od 100.000 eura, a projekt se sufinancira sredstvima Ministarstva kulture.

Najavio nam je tako u razgovoru jedan od planiranih projekata načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, dotaknuo se još jednog važnog projekta.

– Drugi projekt koji nam je vrlo bitan je izgradnja dječjeg igrališta i uređenje okoliša oko muzeja u Dravskoj ulici, a za koji je natječaj u tijeku. Očekujemo da će se s radovima krenuti tokom srpnja ove godine, a riječ je o uređenju kompletne površine prostora namijenjenog djeci, izgradnji novih staza, uređenju okoliša sa sadnicama i montaži novih sprava. Vrijednost projekta iznosi oko 160.000 eura, a sufinancira se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – nastavio je.

Spomenuo je kako se tijekom lipnja planira kompletirati postavljanje LED rasvjete u naselju Kalinovac te postavljanje nove rasvjete u naselju Batinske, dok su ostala naselja po pitanju rasvjete riješena još prošle godine.

Izvor: Općina Kalinovac

Pripremio Davor Premec.

 

 

zatvori