Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Načelnik Sobota: Krajnji cilj projekta Zaželi je osigurati umirovljenicima adekvatnu skrb i njegu

Vrijednost projekta iznosi 1.188.000 eura, a zaposlit će se 24 osobe u vremenskom periodu od 33 mjeseca.

Najavio nam je tako načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota projekt za koji smatra kako je od velike važnosti za općinu i naglasio da u sklopu projekta surađuju sa općinama Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete.

– Istaknuo bih i kako radovi na izgradnji infrastrukture u poduzetničkoj zoni napreduju prema planu. Radovi bi trebali završiti do kraja godine, a vrijednost izvođenja iznosi milijun i četiristo tisuća eura te smo za tu namjenu uspjeli osigurati sredstva. Trenutno očekujemo ishođenje građevinske dozvole za pristupnu cestu prema poduzetničkoj zoni te se stoga planiramo kandidirati u pristupnim fondovima Europske unije – nastavio je.

Spomenuo je kako su završili radovi na dječjem igralištu u samom središtu Kalinovca kao i školsko igralište koje je sufinancirano od strane Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva regionalnog razvoja.

– Prostor u školi i oko škole bi sa završetkom nove sportske dvorane i uređenjem okoliša stvorio adekvatne uvjete učenicima koji ju pohađaju – zaključio je.

Izvor: Općina Kalinovac

 

zatvori