Subota, 27. srpnja 2024.

Mališani u gradskom parku na pričaonici oduševili roditelje znanjem o Africi, izradili i unikatne reciklirane platnene torbe

Povodom obilježavanja Dana Afrike i Majčinog dana u koprivničkom gradskom parku održana je prigodna pričaonica, dok je u Knjižnici i čitaonici Fran Galović otvorena izložba radova vrtićaraca.

Svoje su radove izložili mališani iz skupine Balončići Dječjeg vrtića Tratinčica koji su sa svojim odgojiteljicama provodili višemjesečni projekt u suradnji s Dječjim vrtićem Shule ya Mt Teresia Ujewa iz Tanzanije.

– Ciljevi projekta bili su upoznavanje načina života, rada, odgoja i obrazovanja vršnjaka i djece predškolske dobi u Tanzaniji, odnosno promicanje ljudskih vrijednosti i solidarnosti s najpotrebnijima u društvu, poticanje pozitivnih stavova o vrijednosti multikulturalnog zajedničkog življenja te odgovornosti za zastupanje i zaštitu svojih i tuđih prava – istaknuli su koprivnički knjižničari.

Dodali su da su veliko znanje djeca pokazala tijekom održavanja prigodne pričaonice gdje su roditeljima predstavila Afriku, njezine ljepote i vrijednosti, a imala su prilike i razgovarati s poznatim putopiscem i fotografom Damirom Vujnovcem koji im je pričao svoja iskustva iz Afrike, a osobito dirljive susrete s djecom koje je pretočio i u svoje slikovnice. U programu je sudjelovala i sugrađanka iz Tanzanije Clara Pierobon.

– Na kraju susreta djeca su majkama uručila unikatne reciklirane platnene torbe koje su elementima afričke kange na platnu sami oslikali, a uz pomoć tete švelje Irene sašili u vrtiću – zaključili su.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori