Petak, 17. svibnja 2024.

Maja Trstenjak je finalistica izbora za inženjerku godine

Poznato je 10 finalistica drugog izbora Inženjerke godine u Hrvatskoj, iznimnih žena koje svojim primjerom, karijernim putem i osobnošću mogu biti nadahnuće mladim generacijama djevojaka za STEM studij i zanimanja u STEM-u.

Među njima je i Maja Trstenjak, voditeljica Laboratorija za logistiku i poslijedoktorandica na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Spomenimo da će se ovogodišnji izbor za Inženjerku godine održati 8. svibnja u Zagrebu u organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i partnera Mediade te Siemensa Hrvatska kao inicijatora.

Dodajmo da je i ove godine odaziv bio izniman – pristiglo je više od 70 prijava inženjerki iz svih krajeva Hrvatske. Finalistice su inženjerke iz raznih inženjerskih branši – od elektrotehnike do građevine, geologije, a njihovi karijerni putevi su vrlo inspirativni i raznoliki.

Upravo je raznolikost bila temeljni kriterij pri odabiru finalistica te je cilj bio uključiti raznovrsne grane gospodarstva te različite profile inženjerki, kako po obrazovanju i godinama, tako i po karijernim putevima.

zatvori