Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Lokalna akcijska grupa Podravina i ENTER Koprivnica organiziraju radionicu za potencijalne korisnike intervencije Potpora malim poljoprivrednicima

Radionica sa stručnim predavačima održat će se 23. svibnja 2024. godine u Hotelu Picok u Đurđevcu s početkom u 18.00 sati.

Ovakav tip intervencije pruža podršku malim i potencijalno održivim poljoprivrednim
gospodarstvima koja su orijentirana na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, a na taj će se način pomoći poljoprivrednim gospodarstvima u komercijalno isplativom prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Prihvatljivi korisnici su sve pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 3.000 do 10.000 eura SO vrijednosti ako ulažu u sektor voća, povrća i cvijeća, odnosno do 15.000 eura SO za ulaganja u ostalim sektorima.

Postotak povrata je do 85 %, maksimalno 30.000,00 € za investicije u kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i opreme, gospodarskih vozila, podizanje i restrukturiranje nasada, gradnju i opremanje objekata za životinje, skladištenje i hlađenje, plastenika i sl.

Poziv na radionicu objavljen je na web stranicama Općine Kalinovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Koprivnički Bregi, Novo Virje i Ferdinandovac.

Izvor: LAG Podravina (Facebook)

 

 

zatvori