Četvrtak, 23. svibnja 2024.

KTC postao domaći lanac s najvišom prosječnom plaćom, povećali primanja i ušli u top tri

Premda KTC nije javno komunicirao iznos nove povišice, Danica.hr neslužbeno doznaje kako je riječ o otprilike stotinu eura neto po radniku.

Trgovački lanac KTC ostvario je lani ukupne prihode od 277,71 milijun eura, što je 11 posto više nego prethodne godine, doznaje Danica.hr. Neto dobit križevačkog trgovačkog diva istodobno je iznosila 6,15 milijuna eura, a to je gotovo 15 posto manje nego predlani.

Tijekom prošle godine KTC je zapošljavao oko 1200 radnika, što je 30-ak više u odnosu na godinu ranije. Prosječna neto plaća lani je iznosila 1062 eura. Riječ je o povećanju od blizu 14 posto u usporedbi s prethodnom godinom. U apsolutnom iznosu, to je povišica od otprilike 130 eura.

Od 1. travnja ove godine KTC je svim zaposlenicima opet povećao plaće. To je već četvrto povećanje primanja otkad je KTC, prvi i jedini u Hrvatskoj, uveo neradne nedjelje i praznike početkom 2020. godine.

Premda KTC nije javno komunicirao iznos nove povišice, Danica.hr neslužbeno doznaje kako je riječ o otprilike stotinu eura neto po radniku. To znači kako je prosječna neto plaća u KTC-u od travnja i veća od 1100 eura mjesečno.

S tom plaćom KTC je među top tri maloprodajna lanca robe široke potrošnje u RH po visini prosječnih primanja zaposlenika. Veću prosječnu plaću u tom sektoru imaju samo Lidl i Kaufland. KTC je tako postao domaći lanac s najvišom prosječnom plaćom.

zatvori