Subota, 25. svibnja 2024.

Koprivničke srednjoškolke sudjelovale na državnom prvenstvu u spravljanju jela u woku

Učenice Obrtničke škole Koprivnica sudjelovale su na državnom prvenstvu u spravljanju jela u woku.

Natjecanje se održalo u Otrovancu, a sve je organizirala Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače pružajući priliku za natjecanje i nadmetanje 12 učenika iz sedam škola diljem zemlje.

– Unatoč tome što je natjecanje prvotno bilo namijenjeno maturantima, hrabro su se prijavile i učenice s jednom godinom iskustva. Iz naše škole sudjelovale su učenice prvog razreda Nika Šaš i Sara Rukavina pod mentorstvom Grozdane Bohorč i Andrijane Manojlović – navode u školi.

Cilj natjecanja bio je promicanje strukovnog obrazovanja, podizanje kompetencija te poticanje međunarodne suradnje i razvoja mladih kuhara.

– Organizatori su željeli istaknuti privlačnost strukovnih zanimanja kroz prezentaciju stečenih kompetencija i vještina. Radni zadatak bio je izazovan, pripremiti jelo u wok-u od pilećih prsa s odgovarajućim prilogom za dvije osobe i servirati ga na dva identična tanjura, jedan za prosudbeno povjerenstvo, a drugi za izložbeni stol – kazali su.

Dodajmo kako je natjecanje jasno pokazalo kako mladi kuhari posjeduju iznimnu strast i talent te su spremni pokazati svoje kulinarske vještine na najvišoj razini.

Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
zatvori