Subota, 15. lipnja 2024.

Ivan Grobenski i Bojan Koštić večeras pretpremijerno predstavljaju kratki film ‘Houdini’

Ivan Grobenski večeras u KKC Pixelu od 19 sati pretpremijerno predstavlja kratki film ‘Houdini’ za istoimenu pjesmu s aktualnog albuma ‘KINK’.

Režirao ga je Bojan Koštić koji je svojim već prepoznatljivim stilom dočarao atmosferu nalik na kratku krimi priču.

Kao što i Grobenski na svom KINK-u beskompromisno ukazuje na pomanjkanje ljudskosti i banalizaciju agresije, tako je i Koštić ekranizirao ubojstvo nakon kojeg nema kajanja, već samo ‘skrolanja’. Kao protagonisti svijeta u kojem iza odluka stoji samo vlastito zadovoljstvo, bez imalo empatije i odgovornosti, Lovro Kocijan i Klara Grobenski u glavnim ulogama utjelovili su ‘Bonnie & Clyde’ tzv. KINK generacije.

Prizor iz kratkog filma ‘HOUDINI’ / BOJAN KOŠTIĆ

– Ideja za ‘Houdini’ bila je jednostavna – napraviti glazbeni spot koji to nije. Realnost je takva da je puno teže snimiti film nego glazbeni spot, a spot nikada ne može biti film jer su kod spotova vizuali u službi pjesme. Pokušao sam napraviti nešto drugačije, nisam se oslanjao na to da pjesma diktira vizuale, već sam ju podredio filmu, tako da ona više bude soundtrack nego glavni fokus spota. Proces razrade ideje bio je u potpunosti odvojen od pjesme za koju radimo spot, odnosno mogli smo iskoristiti realno bilo koju drugu pjesmu s albuma KINK. Tako da je ovaj spot neki hibrid između filma i glazbenog spota, može živjeti kao samostalan rad, isto kao što pjesma živi samostalno, neovisna od njezinog video spota, o svom uratku izjavio je redatelj filma Bojan Koštić.

Redatelj Bojan Koštić / GPIP

Uz pretpremijeru će biti izložene i analogne i digitalne fotografije sa snimanja iz objektiva Petre Travinić i Teodore Lukavski, a nakon projekcije slijedi druženje s ekipom filma.

zatvori