Subota, 27. srpnja 2024.

ITU MEHANIZAM Ostriž: Nabavljamo nove električne autobuse, a izgrađen će biti i znanstveno-inovacijski park

U okviru ITU mehanizma do kraja 2030. godine provest će se niz projekata u gradu Koprivnici.

Kako je Radio Dravi rekla zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, jedan od njih je obnova javnog prijevoza na području grada te povezivanje s općinama koje su temeljem studije izvedivosti ušle u ovaj obuhvat.

– Nabavljamo nove električne autobuse, dok stari autobusi iz BusKo sustava odakle u mali muzej održive mobilnosti. Obnovljeni će biti i terminali s javnim biciklima, a sve se nadovezuje na najveći i najkompleksniji projekt. Naime, riječ je o izgradnji i opremanju kompleksa tržnice i polivalentnog centra – poručila je.

Ilustracija / Snimio Marko Posavec.

Zamjenica Ostriž napomenula je kako će na tom mjestu biti i multimodalni terminal za malu gradsku mobilnost.

– S tog mjesta ići će i BusKo sustav, bit će tu i terminali s biciklima, a stari parking mijenja se u prihvatljiviji kišni parking. Kako će sam projekt izgledati odlučit će naš stručni žiri. Veselimo se svemu i do 1. listopada bismo trebali imati idejno rješenje naše nove knjižnice, polivalentnog centra i tržnice u samom centru grada – navodi.

Također, istaknula je i kako još ostaje znanstveno-inovacijski park Koprivnica koji će biti namijenjen studentima i znanstvenicima sa Sveučilišta Sjever.

Ilustracija / Snimio Tomislav Matijašić.

– Projekt je to kojim obnavljamo dvije zgrade u koprivničkom kampusu, a uskoro počinje i gradnja studentskog doma te ćemo tako cjelovito urediti sveučilišni kampus onako kako je i primjereno 21. stoljeću – zaključila je.

Tekst pripremile Adela Zember Antolić i Hana Volenik. 

zatvori