Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Imamo Vladu, pao dogovor HDZ-a i DP-a

Pregovarački timovi Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta usaglasili su se u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade, potvrdio je glasnogovornik vlade Marko Milić, objavio je Index.

– Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće vlade, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana i potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost – rekao je te dodao kako će uslijediti prikupljanje potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković – rekao je.

Podsjećamo, DP i HDZ su novu rundu pregovora započeli jučer, kada su, istaknuli su s obje strane, usuglasili većinu posto stvari. Danas su razgovarali o strukturi buduće Vlade i finalizirali obrise nove parlamentarne većine.

Kako je rečeno, u parlamentarnoj većini neće biti tri zastupnika SDSS-a. Oni potpis Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje treće Vlade neće dati nakon što je DP dao uvjet da niti u jednoj priči oko formiranja vlasti niti većine ne mogu sudjelovati.

zatvori