Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

FOTO UNIN Connect Week na Sveučilištu Sjever, Tomiša: Nemamo nezaposlenih studenata

Još danas traje UNIN Connect Week na Sveučilištu Sjever, tjedan karijera koji je jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice.

U Sveučilišnom centru Koprivnica, završni dan UNIN Connect-a posvećen je zaštiti okoliša, recikliranju i ambalaži, prehrambenim tehnologijama, logistici i mobilnosti te računarstvu i informatici.

Razni izlagači u izlagačkom su se šatoru počeli okupljati već od 11 i 30 sati, a uz promociju knjige ‘Cico – tak te imam rad’, autora Mladena Miletića i Tomislava Desovića na kojoj su gostovali i bivši nogometni reprezentativac Niko Kranjčar te zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Žarko Ivković, održat će se i panel rasprava na temu razvoja Hrvatske u svjetlu europskog zelenog plana te predstavljanje različitih koprivničkih i gostujućih tvrtki u izlagačkom šatoru.

Prorektor Sveučilišta Sjever Koprivnica, Mario Tomiša, rekao je kako je Sveučilištu najvažnija suradnja s gospodarstvom.

Snimio Valentino Štefanek.

– Važna nam je suradnja s gospodarstvom, biti potpora gospodarstvo. Ukupno u Varaždinu i Koprivnicu imamo više od 200 partnera iz gospodarstva i drugih ustanova. Spajanje akademske i poslovne zajednice važan je dio naše misije, vizije i strategije. Pomoć studentima u pronalaženju prvog posla, pomoć gospodarstvu s kvalitetnim stručnjacima, to je ono čime se mi u Tjednu karijera bavimo.

Dodao je i kako već 15 godina odličnu surađuju s tvrtkama, a posljednjih pet godina aktivno rade na Tjednu karijera.

– Naši studenti mogu raditi stručnu praksu, ljetna zaposlenja, mogu raditi preko student servisa, a svakoga tjedna imamo i nekoliko gostujućih predavanja i u Koprivnici i u Varaždinu. Naši studenti u stalnoj su vezi s gospodarstvom i to je prednost Sveučilišta Sjever, bliska veza s gospodarstvom i inzistiranje na praktičnoj nastavi, rekao je i dodao kako su studenti koji su pri kraju svog fakultetskom obrazovanja već zapravo i zaposleni, a oni koji nisu, na posao čekaju tek nekoliko mjeseci nakon sticanja diplome.

– Zapravo nemamo nezaposlenih studenata. Bez problema zapošljavamo studente iz svih područja, i društvenih i tehničkih i to podjednako u velikim i malim tvrtkama. To mogu potvrditi i studenti s kojima sam u stalnom kontaktu, svi su oduševljeni, zaključio je.

Tjednu karijera prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji nije krio zadovoljstvo suradnjom Grada i Sveučilišta Sjever te svime onime što se tom suradnjom i postiglo.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ovo je sjajna stvar i sjajan projekt, pokazuje se da, kad smo prije dvanaestak godina pokretali Sveučilište Sjever, je sve to definitivno imali smisla jer značajno pridonosi ne samo Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, nego i cijeloj sjevernoj regiji. Ponosimo se našim gospodarstvom. U konačnici, u top pet smo hrvatskih gradova po omjeru broja zaposlenih i umirovljenika što najbolje govori o gospodarskoj snazi Koprivnice, ali toga ne bi bilo bez snažnog obrazovnog sustava. Ponosni smo na naše osnovne i srednje škole, ali smo izuzetno ponosni na sve ono što radi Sveučilište Sjever jer je to poprilično integrirano s našim gospodarstvom i to je ono što Koprivnici treba za budući razvoj, rekao je.

Dodao je i kako svi redovni studenti u Koprivnici dobivaju stipendije te da sličan grad u Hrvatskoj ne postoji po čemu je Koprivnica definitivno prva u državi.

 

zatvori