Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Prvosvibanjski grah tekao u potocima, oni spremniji ponovno ‘naoružani’ i kanticama

Podjela tisuća porcija graha kao središnje zbivanje proslave Praznika rada održano je u koprivničkom Gradskom parku i đurđevačkom Boriku.

Red za degustaciju Podravkine delicije u Koprivnici bio je poduži uoči početka podjele, no jednom kad su se članovi Gradskoga vijeća i Gradske uprave s predstavnicima ustanova i partnera predvođeni gradonačelnikom Mišelom Jakšićem primili šeflje, sve je išlo prilično brzo. Mnogi su se zadovoljili jednom zdjelicom, no bilo je i onih koji su se opskrbili i “za doma”.

– Podravka je pripremila 4.500 porcija, za što je utrošeno 80 kilograma luka, 100 kilograma kranjske kobasice, 100 ‘kila’ špeka hamburgera i isto toliko dimljene vratine, uz ostale sastojke, dodatke i začine – rekao nam je Branko Takač, jedan od Podravkinih kuhara.

Dodajmo kako je odluka Gradske vlasti da podjelu delicije organizira u Gradskom parku bila pun pogodak, jer sudeći prema nekoliko nespretnosti tijekom degustiranja, grah bi bilo teško isprati s novih tlakavaca na novouređenom Zrinskom trgu.

U Đurđevcu u Park šumi Borik podijeljeno je 800 porcija, a atmosferu s oba događaja donosimo u galeriji fotografija.

Koprivnica

Đurđevac

zatvori