Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Povodom obilježavanja Dana općine u Rasinji održana različita događanja

Obilježavanje Dana općine Rasinja obilovalo je različitim događanjima.

Sve je počelo 27. travnja kad je održana 14. izložba vina u Društvenom domu u Subotici Podravskoj, 28. travnja u Centru za kulturu, tradiciju i edukaciju predstavljena je brošura “Biljke rasinjskog kraja”, dok su 1. svibnja članovi udruga s područja Rasinje na štandovima ponudili hranu, piće i kolače.

Iz Općine navode kako su članice Crvenog križa Rasinja pokazale kako se pruža prva pomoć kod gušenja stranim tijelom, a pokazale su i pijane naočale, dok su zainteresirani imali priliku izmjeriti krvni tlak.

Vatrogasna zajednica organizirala je pokaznu vježbu pomlatka, a ove godine pod vodstvom trenerice Matee Maltarić u vježbi je sudjelovalo devet natjecatelja.

Dok se odvijala dodjela zlatnih grozdeka i pokazna vatrogasna vježba, u kotlovima se kuhao paprikaš, grah i fiš.

– Kuhanje graha i paprikaša imalo je natjecateljski karakter tako da je ocjenjivački sud u sastavu Draženka Vadla, Danijela Čosić i Božo Balija bio zadužen za donošenje odluke o plasmanu. U paprikašu su prvo mjesto osvojili članovi Lovačkog društva Vepar Veliki Poganac, drugo mjesto pripalo je članovima Lovačke udruge Zec Kuzminec, dok su treće mjesto osvojili članovi Lovačkog društva Vepar Rasinja – poručuju.

Za najmlađe posjetitelje bio je postavljen napuhanac kako bi se i oni mogli zabavljati, a ako je netko želio i zaplesati imao je priliku uz živu glazbu.

– Vrijeme je dobro poslužilo i teško je procijeniti brojnost posjetitelja, ali u vrijeme podjele hrane svi postavljeni stolovi su bili popunjeni, a i na štandovima je bilo puno ljudi – zaključuju.

zatvori