Petak, 14. lipnja 2024.

FOTO Osnovna škola Đuro Ester proslavila 65. rođendan, Ljubić: Brojnim uspjesima pokazujete koliko je obrazovanje na našem području važno

U koprivničkoj dvorani Domoljub održana je svečana akademija povodom proslave 65. rođendana Osnovne škole Đuro Ester.

U Službi ureda župana navode kako se uzvanicima uvodnim riječima obratila ravnateljica Sanja Prelogović koja je naglasila kako ovogodišnja proslava ima nit vodilju prijateljstva čime se želi naglasiti da nastavnici i roditelji moraju zajednički raditi prvenstveno na odgoju, a onda i na obrazovanju djece koja žive u zahtjevnom vremenu.

– Imamo veliku odgovornost, a bez sinergije ne možemo, stoga hvala svim učenicima, nastavnicima, roditeljima te regionalnoj i lokalnoj samoupravi na trudu koji ulažete kroz različite aktivnosti i potpore kako bi našu djecu izveli na pravi put – poručila je.

Čestitku je uime Koprivničko-križevačke županije uputio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo važnost partnerstva između škola.

– Drago mi je vidjeti da sve osnovne škole dobro i kvalitetno surađuju. Vi ste najbolji promotori Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije jer svojim brojnim uspjesima na državnoj razini pokazujete koliko je obrazovanje na našem području važno i koliko se u njega ulaže. Škola ne može biti uspješna ako nema sinergije između svih dionika, posebno učenika i nastavnika, stoga vam želim da nastavite raditi kao i do sada jer postigli ste sjajne rezultate – istaknuo je.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž kazala kako je Osnovna škola Đuro Ester pravi primjer kako treba odgajati i obrazovati djecu.

– Pratila sam uspjehe učenika koji su pohađali ovu osnovnu školu i na razini srednjoškolskog obrazovanja, bilo strukovnog bilo gimnazijskog i mogu reći kako su učenici Osnovne škole Đuro Ester zadržavali kontinuitet izvrsnosti. Mnogo toga se napravilo po pitanju stvaranja dobrih uvjeta, od nove sportske dvorane do jednosmjenske nastave, a očekuje nas i velika energetska obnova cijele škole za što smo osigurali sredstva – naglasila je.

Dodajmo kako se danas ujedno obilježava i 180. godišnjica rođenja koprivničkog učitelja i komediografa Đure Estera, a svečanosti su prisustvovali i pročelnici gradskih upravnih tijela, ravnatelji gradskih osnovnih škola te drugi gosti i prijatelji škole.

zatvori