Petak, 14. lipnja 2024.

FOTO Okupile se žene iz poslovnog svijeta i raspravljale o poduzetništvu, njihovom položaj u gospodarskom sektoru…

Konferencija koja okuplja žene iz poslovnog svijeta i otvara pitanja vezana uz žensko poduzetništvo i položaj žena u gospodarskom sektoru održana je jučer u Koprivnici.

Konferencija je nosila naziv “Žene u poslovnom svijetu – uspjeh je moj izbor!”, a organizirala ju je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica u suradnji s Klubom poslovnih žena Koprivničko-križevačke županije Alfa, izvijestili su iz Službe ureda župana.

– Uvodnim riječima prisutnima se ispred domaćina obratila Renata Lohajner koja je kazala kako su ove konferencije postale središnje mjesto okupljanja poslovnih žena i poduzetnica u Koprivničko-križevačkoj županiji s ciljem promocije ženskog poduzetništva i žena u poslovnom svijetu koja imaju prilike razmijeniti iskustava i ostvariti nove poslovne kontakte – naveli su.

Predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Sanja Pernjak je izrazila zadovoljstvo što se svake godine okuplja velik broj poduzetnica te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici na potpori.

– Čestitku na još jednoj konferenciji uputili su i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji su istaknuli kako žensko poduzetništvo i uspjesi koje žene postižu u brojnim manjim i većim kompanijama te u javnom sektoru jasno govore da nema razlike između muškaraca i žena u poslovnom smislu, već je glavni kriterij po kojem se možemo razlikovati kompetentnost i sposobnost, upornost i svestranost, a to su kvalitete koje današnjim poduzetnicama nimalo ne manjkaju – dodali su u Službi ureda župana.

Nakon uvodnih govora uslijedio je panel, a na kraju konferencije je održano i motivacijsko predavanje “Žongliranje naših uloga – izvor stresa ili put k uspjehu” koje je održala socijalna pedagoginja, edukatorica i poslovna trenerica Ana-Marija Vidjak.

zatvori