Utorak, 2. srpnja 2024.

FOTO Obrtnička škola Koprivnica bila je domaćin prezentaciji zanimanja srednjih škola, Koren: Učenici su pred velikim odlukama u svom životu

U Centru kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije predstavile su se sve tri koprivničke srednje škole.

Gosti ovog događaja bili su učenici osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, a uvodnu riječ održao je ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić.

– Danas smo se okupili u prostoru Obrtničke škole Koprivnica na našem popularnom “Obrtničkom” trgu u svrhu prezentacije zanimanja srednjih škola u Koprivnici, počevši od Gimnazije Fran Galović, Srednje škole Koprivnica i nas kao domaćina. Sretni smo što su nam u goste došli učenici iz osnovnih škola na ovaj lijepi događaj – rekao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Župan Darko Koren napomenuo je kako ovakav oblik prezentacije zanimanja može pomoći u odabiru daljnjeg obrazovanja.

– Cilj je ovog programa promocija svih zanimanja koja stoje na raspolaganju učenicima osnovnih škola u njihovom presudnom trenutku životnog odabira, to je u pravilu osjetljiv period u životu djeteta odnosno mladog čovjeka i potrebno je dati kvalitetne informacije o tome kud može dalje krenuti u svom procesu obrazovanja. Ovakva vrsta događanja direktnog kontakta puno znači i ovakav oblik prezentacije može puno pomoći u tome  – zaključio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Saša Seretin, nastavnik predmeta elektrotehničkog smjera, u Obrtničkoj školi kratko je prokomentirao prezentaciju.

– Obrtnička škola Koprivnica prezentira sva zanimanja koja imamo, od trogodišnjih do četverogodišnjih i pomoćnih zanimanja. Od četverogodišnjih zanimanja Obrtnička škola prezentira tehničare za elektroniku i računarstvo, dok od trogodišnjih zanimanja imamo elektroinstalatere, strojobravare, plinoinstalatere, vodoinstalatere, pomoćne pekare, montere suhe gradnje, kuhare, pomoćne pekare, dakle sva deficitarna zanimanja koja danas postoje – komentirao je.

Ana Vondraček, učenica Gimnazije Fran Galović, ukratko nam je predstavila svoj smjer.

– Došli smo ovdje predstaviti svoj prirodoslovno-matematički smjer, a učenicima objašnjavamo kako svaki od smjerova funkcionira te pričamo o gimnazijskim projektima, o Erasmus projektima u koje se učenici mogu uključiti te koje su prednosti i kako se pripremiti za gimnaziju – rekla je.

zatvori