Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Naši četveronožni sugrađani mogli bi ostati žedni kod gradskih bazena, ali ostale pojilice i dalje su u funkciji

Vlasnici pasa u Koprivnici već osam godina mogu biti mirni dok šetaju svoje ljubimce, znajući da njihovi četveronožni prijatelji neće ostati žedni.

Naime, 2016. godine postavljene su ukupno četiri pojilice za pse, čime je Grad poduzeo značajan korak prema unaprijeđenu životnih uvjeta svojih četveronožnih sugrađana.

Ova inicijativa, koja je rezultat suradnje lokalnih vlasti i građanskih udruga, osigurala je pristup hladnoj i pitkoj vodi za pse tijekom šetnje, posebno u toplim mjesecima kada su visoke temperature.

Kroz godinu, na svakom dijelu Koprivnice moguće je susreti građane s njihovim ljubimcima. A koriste li šetači pojilice i u kakvom su one stanju danas, provjerili smo na sve četiri lokacije.

Ulica Ante Starčevića, kod male dvorane

Pojilica u Ulici Ante Starčevića kod “male dvorane”, iako stoji uz kolnik, teže je uočljiva od trave koja nije uređena. Voda u njoj je bistra, pa se usuđujemo zaključiti da je često korištena.

Foto: Leona Barešić

Florijanski trg

Pojilica na glavnom gradskom trgu smještena je kod jedne banke, pored poznate česme i pametnih klupa. Za razliku od ostalih, u njoj ima najmanje vode, ali i najviše nečistoće. U razgovoru sa šetačima pasa, doznali smo da ju često koriste i dobro im je došla u centru, no bilo bi im drago kad bi posuda bila čišća.

Foto: Leona Barešić

Gradsko sajmište, Park za pse

U psećem parku gdje je pojilice bila najpotrebnija i najviše u upotrebi, tamo se prva i slomila. Kako doznajemo iz Komunalca, na kvar se odmah reagiralo, a staru pojilicu zamijenili su novom, bolje učvršćenom i osiguranom.

Foto: Leona Barešić

Bazeni Cerine, Kamp odmorište

Dolaskom na odmorište bazena Cerine, nismo uspjeli pronaći vodilicu na njoj predviđenom mjestu. Za više informacije o tome što se s njom dogodilo i hoće li biti vraćena obratili smo se nadležnima. Naknadno saznajemo iz Komunalca, kako su se ove zime susreli s vandalizmom, prilikom čega su prerezani priključci, pa je zahvat postave novih pojilica zahtjevniji, jer iskazuje iskope i dogradnju sustava. Isti taj zahvat postavljanja novih pojilica planira se provesti početkom sljedećeg tjedna.

Predviđeno mjesto pojilice za pse, kod bazena Cerine/ Foto: Leona Barešić

Pojilice za pse svoju funkciju obnašaju već punih osam godina. Ovaj projekt prezentirao je gradsku brigu za životinje, ali i ponovno dokazao kako je Koprivnica grad koji prati suvremene trendove.

Tekst pripremila Leona Barešić.

Slušaj uživo
zatvori