Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički nastavnici učili o inovativnim metodama u sklopu projekta ‘Didaktika uz kavu’

Nastavnici Obrtničke škole Koprivnica sudjelovali su na edukativnom skupu u sklopu projekta “Didaktika uz kavu”.

U školi navode kako je riječ o manje formalnim okupljanjima na kojima nastavnici mogu sudjelovati u edukacijama i radionicama vezanim uz najnovija dostignuća u didaktici i metodama poučavanja, dijeliti primjere dobre prakse, sudjelovati u panel diskusijama i informirati se o recentnim i relevantnim istraživanjima iz područja obrazovanja i didaktike.

– Uz otkrivanje praktičnih prednosti i potencijalnih rezultata inovativnih strategija podučavanja osmišljenih za učinkovitije uključivanje učenika i poboljšanje ishoda učenja, nastavnici imaju priliku za povezivanje s kolegama i stručnjacima, razmjenu iskustva i prikupljanje svježih ideja koje mogu implementirati u njihovim učionicama – poručuju.

Na navedenom skupu sudionici su se mogli informirati o uporabi cvijeća u prehrani i izradi koktela, inovativnim nastavnim metodama, kao i recentnim istraživanjima iz područja didaktike.

– Na radionici u prvom dijelu sudionici su bili upoznati s uporabom, vrstama, karakteristikama i primjenama jestivog cvijeća u gastronomiji i barmenstvu, dok su u drugom dijelu sami koristili svoju maštu i izrađivali kreacije. U drugom i trećem dijelu težište je bilo stavljeno na praksu i refleksije na vlastiti rad – kazali su.

zatvori