Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Eva je prava umjetnička duša, a njena mašta stvarno radi svašta: Ideja za crtanje dolazi iz glave, ali i kada nešto pročitam

Iako joj tek osam godina Eva Kuretić iz Koprivnice već je pronašla ljubav koja će ju, vjerujemo pratiti cijeli život.

Već četvrt stoljeća Društvo SFera raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu, a ove godine nagradu je osvojila i Eva.

Foto: Tea Gašparić

Mačkomunje

Naime, Eva je osvojila drugo mjesto na likovnom natječaju na temu Mačkomunje Mliječne staze, a nama je otkrila kako je došla do ideje.

– Nacrtala sam jedne mačke koje su u Svemiru na Mliječnoj stazi koje trebaju izgledati kao munje. Ja sam naslikala normalu mačku samo sam joj je rep poput munje. Znači razmišljala sam na način da gornji dio bude mačka, a donji munja – priča nam Eva.

Crtež koji je osvojio 2. nagradu na natjecanju / Izvor: Privatna arhiva

Eva je učenica drugog razreda Osnovne škole Braća Radić, a u školi se najviše raduje likovnom i tjelesnom.

– Obožavam crtati, najviše životinje i prirodu. Ideje za slikanje dolaze mi iz glave, ali i nakon što nešto pročitam. Poslije volim o tome razmišljati i ideja dođe samo po sebi, teško je to objasniti – kaže nam vesela Eva.

Akademija za velike

Kaže kako se nije nadala da će njen rad osvojiti drugo mjesto na ovom prestižnom natjecanju.

– Bila sam jako vesela dok mi je učiteljica rekla da idem po nagradu na Akademiju za velike. Mama je pustila suzu dok je čula, tata se smijao, a učiteljica me zagrlila i poljubila u obraz – dodaje.

Foto: Tea Gašparić

Škola joj nije naporna i svoje obaveze odradi jako brzo s ciljem kako bi se družila s prijateljima.

– Volim se družiti sa susjedima koje su moje godište, svašta se igramo, ali najviše se volimo rastezati, kao na tjelesnom – kaže.

Avantura tek kreće

Kraj školske godine se bliži, a naša simpatična Eva drugi razred osnovne škole završit će s odličnim uspjehom, a praznike će provesti s mamom, tatom, sekama Dorom i Lanom te sa svojim prijateljima.

– Za mjesec dana idemo na more, tome se jako veselim, a svaku slobodnu minutu posvetit ću slikanju – ističe Eva.

Vjerujemo kako je njena likovna avantura tek krenula, a do tada neka stvara, čita i sakuplja ideje za nova likovna djela.

 

 

Slušaj uživo
zatvori