Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

FOTO Đurđevački osnovnoškolci recitirali stihove posvećene zavičaju

Učenici Osnovne škole Đurđevac sudjelovali su na 11. natječaju “Podravina u stihovima”.

Manifestacija je održana u đurđevačkom Domu kulture, a u finale je prošlo 29 autorskih recitala učenika od petog do osmog razreda koje su pisali na satovima hrvatskog jezika.

Odlukom stručnog povjerenstva najbolje stihove napisali su Arijan Marković, Vita Flamaceta, Martin Leščan, Lana Gračan i Katja Patačko. Nagradu publike osvojila je Karla Marija Funtek. Mentori svih finalista su učitelji hrvatskoga jezika Antonela Carek, Vjekoslav Čordašev, Ivana Jakopčević, Ivana Skender i Vedran Dautanec.

U kulturno-umjetničkom programu nastupali su članovi malog folklora s plesovima, brojalicama i dječjim igrama Podravine, Zagorja i Međimurja pod vodstvom Monike Rupčić. Martin Leščan čitao je svoj sastavak “Moja mama” s kojim je predstavljao školu na državnoj smotri Lidrano u Vinkovcima.

– Natjecanje naših školaraca s literarnim temama o zavičaju je svakako za pohvalu. Kajkavski i štokavski, rima i slobodan stih te zavičajne riječi divne su u dječjoj interpretaciji – zaključila je književnica Božica Jelušić, predsjednica Stručnog povjerenstva za odabir učeničkih radova.

zatvori