Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Dan je državnosti, zastava na kućama i zgradama sve manje

Stanovnici Republike Hrvatske slave Dan državnosti odnosno konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine, što je bio prvi korak prema samostalnosti.

No, sudeći prema broju danas izvješenih zastava, reklo bi se da je mnogima ovaj četvrtak tek dobrodošao neradni dan u kojem se ne žele zamarati isticanjem simbola države.

U užem središtu Koprivnice obilježja na prozorima i pročeljima je malo. Tek ponegdje vijori zastava, veća ili manja. Nakon zanimljivog pitanja vremešnih prolaznika pored stambene zgrade “jel’ fotografiramo zato da se vidi tko je objesio zastavu, a tko ne”, u neformalnom razgovoru jedan nam kazuje kako “vješanje zastava” više nikoga ne zanima, dok je drugi mišljenja da bi ih ipak trebalo biti malo više.

Provjerili smo i cijene u jednoj internetskoj trgovini.

Hrvatska zastava veličine 150×75 centimetara je oko 30 eura, a cijena varira ovisno o rubnom ukrasu i materijalu. Za sve koji se žele isprsiti i posebno istaknuti na Dan državnosti tu je i posebna, dvostruka zastava od satena veličine 300×150 centimetara po cijeni od 135 eura.

Slušaj uživo
zatvori