Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Financijska potpora za veću sigurnost građana

Potpisani su ugovori o financiranju nabave vatrogasne opreme ukupne vrijednosti 54.430,00 eura.

Danas je u zgradi Koprivničko-križevačke Županije održan prijem za vatrogasce povodom blagdana svetog Florijana, a sredstva će biti raspoređena na vatrogasne zajednice općina Molve, Ferdinandovac, Virje, Koprivnički Ivanec, Sokolovac te VZG Križevci i DVD Sigetec.

Prisutnima se na početku obratio Koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Činjenica je da zaista imamo jedan besprijekoran odnos kada govorimo o poslovnom dijelu odnosa Županije i vatrogasne zajednice koja ja sastavnica cjelokupnog našeg sustava i u tom smislu najangažiranija. Ona je jedna operativna i stožerna snaga kada za to postoji potreba koju naravno nitko ne želi, a danas smo se okupili u najjačem mogućem sastavu županijske uprave koji je vezan za vatrogastvo i to na neki način pokazuje određeno poštovanje i činjenicu da su nam vatrogasci od izuzetne važnosti. Ovime smo otvorili jedno novo poglavlje koje će sigurno rezultirati još boljoj komunikaciji i odnosu koji smo imali do sada – rekao je.

Nakon župana nekoliko riječi uputio je i predsjednik VZ KKŽ Križevci gospodin Darko Palaš:

– Ovo je dokaz jedne suradnje koja se najviše očitava kroz sinergiju, pokušavamo svaku stvar uskladiti da bi naše vatrogastvo što bolje funkcioniralo, nabavit će se nekoliko vozila kao i opreme, a sve će to pojačati kvalitetu zaštite naših građana te osigurati kvalitetniji rad. Volio bih napomenuti kako 1500 djece i mladeži sudjeluje u vatrogastvu te 2130 operativnih vatrogasaca u županiji i oni su taj jamac sigurnosti i razloig da se ulaže u novu opremu kako bi svi bili sigurniji – izjavio je.

Na kraju prijema županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan zahvalio se Županiji na prijemu i pruženoj podršci, te spomenuo kako se ovih dana bave osposobljavanjem vatrogasnih kadrova, prvenstveno za rad i gašenje požara otvorenih prostora. Spomenuo je kako se priprema i županijsko natjecanje gdje će se koristiti nova oprema te da se očekuje ispporuka 11 vatrogasnih vozila na području županije koja su sufinancirana od fondova Europske unije.

Prijem je završio svečanim potpisivanjem ugovora, a nakon toga uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

Snimio: Davor Premec
Snimio: Davor Premec
Snimio: Davor Premec
Snimio: Davor Premec
Snimio: Davor Premec
Snimio: Davor Premec
Snimio: Davor Premec

Pripremio Davor Premec.

 

 

 

 

 

zatvori