Srijeda, 15. svibnja 2024.

Djedica (80) na oglasniku tražio ‘družicu’, pa ostao bez više od 8.700 eura

Bez više od 8.700 eura ostao je 80-godišnjak koji je povjerovao 32-godišnjakinji da će s njom imati zajednički život.

Naime, nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Koprivnici podignuta je optužnica protiv troje hrvatskih državljana starosti 32, 34 i 40 godina i to zbog počinjenog kaznenog djela prijevare.

– Okrivljenike se optužnicom tereti da su u svibnju 2022. godine u oglasniku objavili oglas da ženska osoba traži partnera za vezu pa se na oglas javio 80-godišnjak i mobitelom stupio u kontakt s okrivljenom 32-godišnjakinjom koja se lažno predstavila i zatražila da joj za prijevoz do njegovog prebivališta uplati iznos od 1.000 kuna što je on i učinio – navedeno je u priopćenju DORH-a.

Tereti ju se i da ga je potom u više navrata tražila da joj uplati novac za razne potrebe pri čemu mu je neistinito obećavala zajednički život, iako to nije namjeravala učiniti.

– Oštećeni 80-godišnjak joj je povjerovao i uplatio ukupni iznos veći od 8.700 eura koji su okrivljenici, tereti ih se, zadržali za sebe i međusobno podijelili, a okrivljena 32-godišnjakinja se prestala javljati oštećeniku – zaključeno je.

Temeljem Kaznenog zakona prijeti im od jedne do osam godina zatvora.

zatvori