Nedjelja, 29. rujna 2024.

Direktor oslobođen optužbe da je zbog njegovog propusta radnik ostao bez podlaktice, nakon uvažene žalbe ponavlja se suđenje

Iako su direktor i trgovačko društvo iz Suhe Katalene bili oslobođeni optužbe da su učinili propust zbog kojeg je 60-godišnji radnik teško ozlijeđen, predmet je sada ponovno vraćen na novo suđenje.

Naime, Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo presudu kojom je Općinski sud u Koprivnici oslobodio optužbe 41-godišnjeg direktora i trgovačko društvo zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

– Optužnicom se okrivljenika tereti da je u lipnju 2017. godine u mjestu Suha Katalena kao direktor okrivljenog trgovačkog društva propustio provesti propisane mjere zaštite na radu na radnom mjestu 60-godišnjaka koji je uslijed toga zadobio tešku ozljedu s posljedicom amputacije podlaktice – navedeno je u priopćenju DORH-a.

Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata iz žalbe utvrdio da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio bitne činjenice i da je stoga odluka o oslobađanju okrivljenika od optužbe pogrešna i neodrživa.

– Predmet je vraćen na ponovno suđenje te je Općinski sud u Koprivnici upućen da otkloni nedostatke na koje mu je ukazao viši sud i da pravilno utvrdi bitne činjenice – zaključeno je.

Slušaj uživo
zatvori