Subota, 27. srpnja 2024.

[DARIVANJE] Najglasniji koprivnički duo Šiza ove subote u FUNK-u, znamo koga vodimo na koncert

“Zebra” je drugi studijski album benda Šiza kojeg čine Bruno Antolić (bass/vokal) i Marko Kuhar (bubnjevi), a njegova će promocija biti u Koprivnici ove subote, 18. svibnja u FUNK-u.

Album “Zebra” su najavili upečatljivim singlovima “Ponašaj se tako i kad nitko ne gleda”, “Voli” i “Reflektori od sunca” i već onda je bilo jasno kako će novi album produkcijski i autorski biti puno zreliji od njegova prethodnika “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”. Osjetila je to glazbena kritika koja ima samo riječi hvale, ali i publika koja, ni dva mjeseca nakon izlaska albuma, već uglas pjeva nove pjesme na njihovim koncertima.

U odnosu na prvi album koji je bio nošen entuzijazmom i elanom, “Zebra” je puno zaokruženiji album koji se ističe kratkim i upečatljivim tekstovima. Važnu ulogu u svemu ima i Boki – zebrasti prijatelj benda i motivacijski govornik koji kroz razne motive povezuje čitav album i kojeg je većina upoznala na Šizinim video spotovima ili koprivničkoj špici. Stoga ni sam motiv zebre nije slučajan – u psihološkoj analogiji zebra je biće koje ne može dobiti čir na želucu jer uvijek živi u trenutku, dok kod ljudi ruminiranje o prošlim događajima traje danima, mjesecima pa čak i godinama.

Šiza i Boki su spremni za osvajanje koprivničkog FUNK-a, a što nam sve spremaju ove subote, otkrio nam je Bruno.

– Spremili smo nekih 20-ak pjesama, imamo par iznenađenja i fora interakcija s publikom. Boki je nabrijan na koncert. Bit će to njegova prva promocija ikad tako da, očekujte iznenađenja i od njega. Očekujemo ludnicu u FUNK-u, Mišo Kovač “singalong” efekte i veselimo se subotnjem koncertu – poručio je Bruno.

Dodajmo kako će kao predgrupa nastupiti mlade koprivničke punk snage Insomnia koji su nedavno izbacili album prvijenac “Kultura na nivou”. Koncert počinje u 21 sat.

Tekst pripremila Silva Jambrešić.


Portal Drava.info dvoje najsretnijih čitatelja daruje s po dvije ulaznice za subotnji koncert Šize u FUNK-u.

Po dvije ulaznice dobile su Đenis Sambol i Anita Kovačić. Daljnje upute poslali smo vam u Facebook inbox.

zatvori