Subota, 28. rujna 2024.

Atletičari Koprivnice nastupili u Primoštenu i Zagrebu, Dora Čolig osvojila zlato

Koprivnički atletičari natjecali su se protekloga vikenda u Primoštenu i Zagrebu.

U organizaciji Primorun i DSR Forca Šibenik, u Primoštenu je po prvi puta održan polumaraton 21,1 kilometar te utrka na pet kilometara, a po novoizgrađenoj šetnici uz more trčalo je više od 250 trkača iz Hrvatske i inozemstva. Na utrci polumaratona sudjelovao je i Josip Jagarinec iz AK Koprivnica te zauzeo odlično 11. mjesto s vremenom od 1 sat i 29 minuta.

Dodajmo kako je u Zagrebu održano i 3. kolo Hals-a za starije kategorije na kojemu su predstavnici Atletskog kluba Koprivnica postigli izvrsne rezultate uz 25 novih osobnih rekorda. 

U skoku u vis za seniorke Dora Čolig je osvojila prvo mjesto, dok su do srebra došli Karla Obranović u disciplini 80 metara za mlađe kadetkinje i Teo Ištvan u skoku u dalj za mlađe kadete. Treće mjesto u bacanju vortexa osvojili su Leni Novak i Lucija Veh.

U top 5 u svojim kategorijama i disciplinama završili su i Andros Dimić Arambašić, Iva Mikulec, Josipa Mikulec, Lino Novak dok su do top 10 stigli Luka Kvaternik, Karla Obranović, Tija Požgaj i Petar Slavinić.

Na Hals-u su nastupili i Zara Rupčić, Sara Podoreški, Lucija Ferčec, Leon Strelec, Andros Dimić Arambašić, i Zara Štefanić. 

U ukupnom poretku kadeti AK Koprivnica su osvojili četvrto mjesto s 81 bodom, dok su na šestoj poziciji završile kadetkinje i mlađi kadeti. Mlađe kadetkinje AK Koprivnica bile su ukupno sedme.

Slušaj uživo
zatvori