Subota, 27. srpnja 2024.

[3. HNL SJEVER] U zadnjem ovosezonskom kolu Koprivničancima dolazi Pitomača, a Virovitičanima Varteks

Došli smo do kraja sezone u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever – prva utakmica 27. kola već je odigrana, a svi ostali susreti igrat će se u subotu nakon čega će nogometaši na ljetni odmor.

Dinamo je tako jučer na svom terenu u Domašincu rezultatom 4:1 svladao Podravinu i zaključio sezonu, dok ćemo ostatak utakmica posljednjeg kola gledati sutra u 17:30.

Koprivničanci su posljednji na tablici sa 17 bodova, odnosno imaju dva boda manje od pretposljednje Virovitice, no s obzirom na to da će Treća liga od jeseni možda biti proširena, ekipa koja nakon ovog kola završi na začelju tablice vjerojatno neće “pasti” u niži rang, već će svi klubovi koji trenutno igraju ovu ligu to imati pravo činiti i iduće sezone. To je ipak informacija koja tek treba biti službeno potvrđena, a sigurno je zasad da će Koprivnica sutra na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš dočekati Pitomaču. Pitomačani su sjajni treći s 50 bodova, to jest broje tri boda manje od drugoplasiranog Rudara iz Murskog Središća, a jasno je da će u Koprivnicu doći izrazito motivirani u želji da sezonu zaključe pobjedom.

Lak zadatak neće imati ni Virovitičani kojima pristiže četvrtoplasirani Varteks. Varaždinci su s 43 boda sigurni na svojoj poziciji, a također su favoriti i očekuju sva tri boda.

U preostale dvije utakmice Graničar će u Kotoribi biti domaćin drugoplasiranom Rudaru, dok će prvak Polet put Čakovca gdje će odmjeriti snage s Međimurjem.


Rezultati i raspored igranja 27. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

NK Dinamo D – NK Podravina 4:1
01.06.2024. 17:30 Virovitica NK Virovitica – NK Varteks
01.06.2024. 17:30 Koprivnica NK Koprivnica – NK Pitomača
01.06.2024. 17:30 Kotoriba NK Graničar K – NK Rudar
01.06.2024. 17:30 Čakovec NK Međimurje – NK Polet

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori