Petak, 17. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Vodeći Podravec u derbiju kola gostuje kod Viktorije, Omladinac dočekuje sigečku Mladost, Prekodravac na gostovanju u Novom Virju

Pred nama je iznimno zanimljivo, 21. kolo Druge županijske nogometne lige.

Sve utakmice kola igraju se u nedjelju.

Prva utakmica kola na rasporedu je u 16 sati u Novom Virju gdje domaćem Graničaru u goste dolazi Prekodravac. Prekodravac je jedan od najjačih momčadi momčadi lige te se s pravom utaborio na trećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici sa svega nekoliko bodova zaostatka za vodećim Podravcem i njegovim najvjernijim pratiteljem Omladincem. Prekodravac u nedjeljnu utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Preostalih šest susreta kola igra se sat vremena kasnije.

Derbi kola igra se u Vojakovcu gdje trenutno četvrtoplasiranoj Viktoriji u goste dolazi vodeći Podravec. Podravec je svoju moć pokazao prošle nedjelje kad je s čak 6:0 nadigrao Gošk. Podravec je s pravom na vodećoj poziciji no u nedjelju ih očekuje jedno od najtežih gostovanja lige. U Vojakovac ni jedna ekipa ne dolazi u ulozi favorita pa tako ni Podravec koji će se morati dobrano pomučiti kako bi došao do punog plijena.

Omladinac, trenutno druga momčad lige, u nedjelju na domaćem terenu dočekuje sigečku Mladost. Herešin je tradicionalno utvrda iz koje se baš i ne nose bodovi. Iako Mladost dolazi na krilima prošlotjedne minimalne pobjede nad Graničarom, realno je za očekivati da će sva tri boda ostati u Herešinu.

Najlakši zadatak u nedjelju očekuje bregovsku Mladost koja odlazi na gostovanje u Reku. Reka niže poraz za porazom te će biti pravo iznenađenje ako uspije doći do prvih bodova u proljetnom dijelu sezone.

Gorak okus poraza od prošlog tjedna, igrači Sokola u nedjelju će pokušati isprati na gostovanju u Gornjoj Rijeki. Gornja Rijeka jedna je od najslabijih momčadi prvenstva. Sokol u utakmicu ulazi kao favorit te će biti iznenađenje ako nedjeljni domaćin uspije uzeti pokoji bod.

Gošk nakon prošlotjednog iznimno teškog gostovanja u Torčecu, u nedjelju očekuje domaća utakmica protiv Čvrsteca. Obje momčadi nalaze se u donjoj polovici prvenstvene ljestvice te bi ovo trebala biti jedna vrlo zanimljiva utakmica bez izrazitog favorita.

U posljednjem ogledu dana, Mičetinac na domaćem terenu dočekuje Dravu iz Podravskih Sesveta. Ove dvije momčadi dijeli svega tri boda razlike ne prvenstvenoj ljestvici te bi ovo trebala biti vrlo zanimljiva utakmica u kojoj obje momčadi imaju podjednake šanse za pobjedu.


Raspored 21. kola Druge županijske nogometne lige: 

05.05.2024 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Prekodravac
05.05.2024 17:00 Reka NK Reka – NK Mladost Bregi
05.05.2024 17:00 Herešin NK Omladinac – NK Mladost Sigetec
05.05.2024 17:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Podravec
05.05.2024 17:00 Gola NK Gošk – NK Čvrstec
05.05.2024 17:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Drava (PS)
05.05.2024 17:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Sokol

zatvori