Srijeda, 15. svibnja 2024.

[1. ŽNL] U susjedskom derbiju Tomislav odlazi u goste Panoniji, Graničar dočekuje Lipu, Miklinovec odlazi na teško gostovanje u Glogovac

Proljetni dio Prve županijske nogometne lige kao da je jučer počeo, a prošlog smo vikenda prošli polovicu proljetnog dijela.

Ovog vikenda očekuje nas 21. kolo koje donosi sedam iznimno zanimljivih susreta. Kolo započinje u subotu, kad su na rasporedu ček tri utakmice.

Graničar je u prošlom kolu na iznenađenje svih, poražen u Miklinovcu. Bio je ovo prvi poraz Picoka ove godine u ligi. Graničar je osim ovog poraza u 20. kola upisao čak 17 pobjeda i tek dva remija te s čak 13 bodova prednosti drži prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Graničar u subotnju utakmicu ulazi kao veliki favorit, jer mu u goste dolazi jedna od najslabijih momčadi lige, Lipa. Lipa se trenutno nalazi na 13. mjestu s 12 osvojenih bodova. Iako je Lipa u proljetnom dijelu prvenstva pokazala puno bolju formu, iluzorno je za očekivati da ozbiljnije može u gostima ugroziti Picoke.

U Kalnovcu istoimeni domaćin dočekuje Slogu. Jesenski ogled ovih dviju momčadi završio je pobjedom Sloge od čak 5:0. Mnogo se stvari promijenilo od tog susreta igranog početkom listopada prošle godine. Kalinovac je neusporedivo bolji, što pokazuju i rezultati u posljednjih nekoliko tjedana tako da u utakmicu ulaze kao veliki favoriti.

Derbi kola igra se u Starigradu gdje u goste dolazi Prugovac. Prugovac se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na prvenstvenoj ljestvici s tek jednim bodom manje od trećeplasiranog Osvita. Starigrad se trenutno nalazi na osmom mjesta. Nakon dobrog ulaska u proljetni dio sezone, Starigrad je u posljednja tri susreta upisao tri poraza, tako da su mu prijeko potrebni bodovi ne bi li zadržao priključak gornjem dijelu prvenstvene ljestvice.

Kolo se nastavlja u nedjelju u jutro u Đelekovcu gdje se s početkom u 10 sati igra utakmica između Osvita i Drave iz Novigrada Podravskog. Nakon što je Osvit loše ušao u proljetni dio sezone, u posljednjih nekoliko kola niže pobjedu za pobjedom. U teoriji Osvit u ovom kolu ima najlakši zadatak jer im u goste dolazi posljednjeplasirana momčad prvenstva.

Preostala tri susreta kola igraju se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Močile će na domaćem terenu u utakmici protiv Tomislav Radnika pokušati isprati gorak okus poraza iz prošlog kola u kojem su s čak 5:1 poražene na gostovanju u Đelekovcu. Tomislav Radnik u utakmicu ulazi na krilima pobjede iz prošlog kola u kojem je s 2:1 na domaćem terenu svladao Starigrad. Trebala bi ovo biti vrlo zahtjevna utakmica za obje momčadi u koju ni jedna od njih ne ulazi kao favorit.

Veliki susjedski derbi igra se u Peterancu gdje domaćoj Panoniji dolazi Tomislav iz Drnja. Tomislav je najvjerniji pratitelj vodećeg Graničara. Dobru formu pokazao je i u nedjelju kad je na domaćem terenu s 2:0 svladao vrlo neugodnog Rudara. Gosti u nedjeljnu utakmicu ulaze kao veliki favorit.

U posljednjem susretu kola Rudaru u Glogovac dolazi Miklinovec. Upravo se Miklinovec u prošlom kolu pobrinuo za iznenađenje ne samo kola, već i dosadašnjeg dijela prvenstva pobijedivši na domaćem terenu do tad nepobjedivog Graničara. Miklinovec tako u Glogovac odlazi na krilima ove pobjede te se domaćini morati dobrano potruditi ako žele osvojiti bodove.


Raspored 21. kola Prve županijske nogometne lige:

04.05.2024 17:00 Starigrad NK Starigrad – NK Prugovac
04.05.2024 17:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Lipa
04.05.2024 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Sloga
05.05.2024 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Drava (NP)
05.05.2024 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Tomislav Radnik
05.05.2024 17:00 Peteranec NK Panonija – NK Tomislav
05.05.2024 17:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Miklinovec

zatvori