Četvrtak, 2. svibnja 2024.

[ŽUPANIJSKI KUP] Finale prije finala u Križevcima, na Stari breg dolazi Div iz predgrađa

Na nogometnim travnjacima diljem Koprivničko-križevačke županije sutra u 17 sati igraju se prve utakmice četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa.

Najviše pažnje svakako će plijeniti susret koji se igra u Križevcima, a u kojem će snage odmjeriti Radnik i Borac. Riječ je o ekipama koje se iz godine u godinu ističu kao favoriti za osvajanje ovog natjecanja, Križevčani su i aktualni nositelji naslova, a u finalu kupa ova dva rivala zadnji put su se susrela 2021. godine kada su slavili Jembrovčani. U Križevcima ćemo tako sutra gledati finale prije finala, pa neka bolji pobijedi.

Zanimljivo će biti i u Cvetkovcu gdje atraktivnom Tehničaru dolaze Močile, div iz predgrađa. Cvetkovčani predvode tablicu u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica i u dosadašnjem dijelu sezone pokazali su zavidne rezultate, a odlični su i Močilani koji pak igraju u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, a peti su na tablici. Obje ekipe imaju snažan karakter i respektirane su u svojim ligama, a na Starom bregu zato nas očekuje primamljiva utakmica ispunjena nogometnim uzbuđenjima.

Ferdinandovac će biti mjesto susreta istoimenog domaćina i Tomislava iz Drnja. Ferdinandovčani su trenutno prvi vrhu Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica te su također kvalitetna ekipa, a isto možemo reći i za sjajne Drnjančane koji su pak drugi u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi i sjajno “drže” korak za vodećom ekipom. Podsjetimo, Drnjančani su prošle sezone izborili finale kupa što je bio velik uspjeh za klupsku povijest.

U preostaloj utakmici četvrtfinala Koprivnici na Gradski stadion Ivan Kušek-Apaš pristiže Kalinovac. Koprivničanci se natječu u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever gdje su pretposljednji na tablici i tijekom jeseni su imali problema s rezultatima, no u proljeće su ušli ipak nešto bolje pa tako zasad imaju dva remija i poraz, a u posljednjem kolu igranom u subotu nakon dugo vremena upisali su i pobjedu svladavši Podravinu. Kad je pak riječ o Kalinovčanima, oni su deveti u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, a u sutrašnju utakmicu ulaze nakon dvije vezane pobjede.

Spomenimo i da se uzvratne utakmice četvrtfinala igraju 17. travnja u 17 sati.


Raspored igranja četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa:

3.4.2024. 17:00 Križevci NK Radnik Križevci – NK Borac
3.4.2024. 17:00 Koprivnica NK Koprivnica – NK Kalinovac
3.4.2024. 17:00 Cvetkovec NK Tehničar – NK Močile
3.4.2024. 17:00 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Tomislav

17.4.2024. 17:00 Imbriovec NK Borac – NK Radnik Križevci
17.4.2024. 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Koprivnica
17.4.2024. 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Tehničar
17.4.2024. 17:00 Drnje NK Tomislav – NK Ferdinandovac

zatvori