Subota, 27. srpnja 2024.

VELIK INTERES ZA ‘PUNINU ŽIVOTA’ Načelnik Ivančan: Po povoljnoj cijeni planiramo uvesti dostavu hrane za žitelje koji neće biti u domu

Dnevni boravak namijenjen mještanima treće životne dobi izgrađen u Molvama u sklopu projekta “Punina života” s radom bi trebao početi početkom svibnja.

Rekao nam je tako općinski načelnik Zdravko Ivančan podsjetivši da je dnevni boravak u objektu namijenjen za minimalno 18 korisnika, no s obzirom na brojne upite, očekuje se da će taj broj biti i viši, odnosno da će usluge koristiti oko 30 mještana starije životne dobi.

– Punina života je jedan od naših najvećih kapitalnih projekata koji je još 2019. godine prihvatio Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije s Koprivničko-križevačkom županijom kao partnerom. Provedeni su svi postupci od nabave pa do zapošljavanja djelatnika koji udovoljavaju kriterijima rada. Vjerujem da ćemo početkom svibnja početi s radom pa da će naši žitelji stariji od 65 godina imati mogućnost boravka u domu i da, dok mladi odu na posao, mogu kvalitetno provoditi slobodno vrijeme sa svojim sumještanima – poručio je načelnik.

>> FOTO Svečano otvoren Dom za osobe starije dobi ‘Punina života’, Ivančan: Ovo je pokazatelj da župe i samostani s općinskim vlastima mogu napraviti puno

Novost je pak ta da će se u sklopu “Punine života” omogućiti i dostava hrane za one mještane koji neće koristiti konkretne usluge dnevnog boravka.

– Planiramo omogućiti dostavu hrane za sve naše žitelje koji nisu u mogućnosti biti u domu, a koji su nemoćni ili slično. Cijena dostave će iznositi 50 posto od cijene hrane koja je u domu. Dakle, u domu će sve besplatno, dok će dostava biti u 50-postotnoj cijeni i to je novina za koju mislim da će puno pomoći našim starijim i nemoćnim žiteljima – otkrio je Ivančan.

Zdravko Ivančan / Snimio Valentino Štefanek.

Zaključio je kako se ovim projektom pokazalo da Općina s partnerima misli na najstarije mještane.

– Uvijek kažem, mislimo na one od najmlađih pa do najstarijih i to nisu samo riječi, već i djela. To je sve napravljeno zbog njih, ali i zbog nas pa da nam svima bude bolje i da se zajedno ponosimo našim projektima, ali i da projekti budu korisni u zadnjoj etapi života mještana – zaključio je.

zatvori