Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Uskoro počinju pripremni radovi za dječji vrtić u Herešinu, Ostriž: Bit će tu jedna jaslička i dvije mješovite skupine

Uskoro bi trebali početi pripremni zemljani radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Herešinu.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž kazala nam je kako je riječ o jednoj od gradskih čestica u Herešinu sa svim potrebnim priključcima.

– Prijavili smo projekt na natječaj Europske unije, a odobrena su nam sredstva u iznosu od 50 posto, dok ukupna vrijednost vrtića iznosi 1,3 milijuna eura. Sam vrtić imat će više od 400 kvadrata, a primat će 52 djece. Bit će tu jedna jaslička i dvije mješovite skupine – navodi.

Radovi bi trebali biti dovršeni koncem ove godine, a izdana je i građevinska dozvola pa će zemljani radovi početi idućeg tjedna.

Snimio Valentino Štefanek.

– U zadnjih nekoliko godina kompletno smo preuredili vrtić koji se nalazi na Vinici, a sad ga pohađaju četiri skupine. Napravili smo i novi vrtić u Starigradu s tri skupine te kompletnu energetsku obnovu vrtića u Svilarskoj ulici – rekla je zamjenica Ostriž.

Najavila je i još jedan veliki projekt namijenjen najmlađima.

– Uskoro nam se smiješi i završetak projektiranja najvećeg gradskog vrtića na Bajeru koji će moći primiti 14 skupina s oko 20 djece. U tom novom vrtiću bit će 280 polaznika. Jako se veselimo i bit će to dovoljno kapaciteta za naše najmlađe sugrađane, odnosno svi koji žele moći će biti uključeni u predškolski odgoj i obrazovanje u gradu Koprivnici – zaključila je.

zatvori