Petak, 26. travnja 2024.

UOČI DERBIJA ZAČELJA Novi trener Slavena: Juniori će dobiti veću šansu u prvoj ekipi, to je milijun posto

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u 17 sati gostovati kod Rudeša u utakmici 30. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Tim povodom je danas u klupskim prostorijama održana i najavna konferencija za medije kojoj je prisustvovao novi trener Slavenaša Ivan Radeljić. Podsjetimo, Radeljić je dosad bio pomoćni trener u klubu, a glavnu trenersku poziciju preuzeo je prije nekoliko dana nakon što je dosadašnji trener Roy Ferenčina dobio otkaz. Slaven je trenutno pretposljednji na tablici, dok je Rudeš posljednji pa sutrašnji susret možemo opisati i kao derbi začelja.

Radeljić je poručio da će sutrašnja utakmica biti teška.

– Rudeš je na tablici tamo gdje je, no kvalitetom sigurno zaslužuje više. Bit će to nama izrazito zahtjevna utakmica, pogotovo s psihološkog aspekta nakon ove crne serije. Trebat ćemo se izdignuti, no naći će dečki energije za to pa da dovedemo Slaven barem dva-tri mjesta gore jer ja ga stvarno ne želim vidjeti predzadnjeg, to nije mjesto za Slaven Belupo – naglasio je novi trener.

>> Slaven Belupo dobio novog trenera, a poznat i novi stručni stožer koprivničkog prvoligaša

Podsjetimo, Slaven je porazom od Rudeša ispao iz Hrvatskog nogometnog kupa, a sutra će sve ovisiti o energiji njegove ekipe, mišljenja je Radeljić.

– To je sport, oni su nas pobijedili. Tu je bio bivši trener Roy Ferenčina o kojem imam sve najbolje za reći, veliki je gospodin i odličan trener, ali nažalost dogodilo se to što se dogodilo. Bili smo koristili kombiniranu momčad u toj utakmici ako se dobro sjećam, ali opet govorim, budemo li mi pravi, energetski super i unutra, onda će utakmica ići nama – kazao je.

Dao je komentar i na moguć početni sastav za sutrašnju utakmicu, ali i na mogućnost davanja šanse mlađim uzrastima.

– Nemamo puno vremena za kemijanja. Mislio sam dati priliku dečkima iz juniorskog pogona, ali jučer si igrali Kup pa mi ta opcija otpada jer će im u dva dana igrati dvije utakmice biti malo previše. Svakako će u budućnosti dobivati veću šansu nego dosad, to je milijun posto – poručio je Radeljić.

>> Juniori Slaven Belupa izborili finale Hrvatskog nogometnog kupa

Snimio Tomislav Matijašić.

Kad je pak riječ o problemu postizanja pogodaka, Radeljić je naveo kako smatra da je riječ o psihološkoj blokadi. Isto je i s poteškoćama u obrani.

– Nisu Mioč i Štrkalj zaboravili davati golove, jednostavno se dogodila blokada, dogodila se i meni u karijeri 100 puta. Dečki u sebi moraju naći malo snage i motivacije da to izvuku i doći će. Morat će se raditi u svim segmentima jer ovo što je bilo dosad stvarno nije dobro izgledali, primali smo previše golova, a premalo davali i onda ti na kraju dođe rezultat takav kakav je – rekao je.

Roberta Murića koji je u Slaven stigao kao veliko pojačanje, a koji se i nije previše iskazao na terenu, Radeljić vidi kao izvanrednog igrača.

– Slušajte, Murić je nogometni genijalac, ja sam to rekao odmah nakon dva treninga. Taj dečko loptu udara drugačije nego ostali igrači. Njemu je bio problem fizike i psihe – nije ga krenulo od početka pa se kasnije iz toga nije mogao izvući. No, mislim da bi ga svaki trener u hrvatskoj ligi uzeo u svoju ekipu i mogu biti sretan što ga treniram. To je dečko koji ima magiju u nogama – mišljenja je Radeljić.

Odgovorio je i na novinarsko pitanje je li se nadao poziciji glavnog trenera nakon odlaska Roya Ferenčine.

– Uvijek upišeš neku školu i radiš nešto kako bi nešto i postignuo. Meni je klub dao to povjerenje i na meni je da ga opravdam. Hoće li to biti dobro ili neće, zaključit ćemo na kraju godine, no ja se nadam da hoće. U sportu je pritisak normalan i na to se naučiš, a meni je sad trenutno imperativ samo da energetski dignem ekipu. Ja vam kažem, ta je ekipa kvalitetna i nije joj mjesto tu gdje je – to su dečki koji imaju ozbiljne igračke kvalitete. Psiha je problem i na meni je da to izvučem, a izvući ću 100 posto – zaključio je.

zatvori