Utorak, 21. svibnja 2024.

U tijeku radovi na obnovi željezničke pruge Pitomača – Kloštar

U tijeku su radovi na obnovi željezničke pruge na dionici Pitomača – Kloštar, dugoj osam i pol kilometara, a obuhvaćaju sanaciju pružnog ustroja, rekonstrukciju kolosijeka, skretnica i perona u kolodvoru Kloštar te zamjenu podloge na devet željezničko-cestovnih prijelaza, javili su iz HŽ Infrastrukture.

Radovi su vrijedni 17,8 milijuna eura, a rok završetka projekta je 15 mjeseci. Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić na gradilištu je izjavio kako podižu brzinu putovanja sa sadašnjih 60 kilometara na sat na 100, koliko će vlakovi moći voziti nakon obnove između Pitomače i Kloštra.

Dodao je kako do kraja godine počinju i radovi na nastavku pruge prema sjeveru Hrvatske.

– U tijeku je postupak javne nabave za radove na obnovi dionice Kloštar – Koprivnica – Varaždin u duljini od 75 kilometara i dionice Varaždin – Čakovec duge 12 kilometara na pruzi Zaprešić – Čakovec. Procijenjena vrijednost radova za obje dionice je oko 180 milijuna eura, a rok za završetak četiri i pol godine, kada će cijela dionica od Čakovca do Virovitice biti obnovljena – istaknuo je Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

Izvor: HŽ Infrastruktura

Budući da se dionica Pitomača – Kloštar proteže kroz dvije županije, radove su obišli i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, a danas im se pridružio i potpredsjednik Vlade Ivan Anušić.

Dodajmo kako će tijekom radova dionica povremeno biti zatvarana za željeznički promet, a putnički će prijevoz biti supstituiran autobusima između Pitomače i Kloštra. Trenutačno je na snazi posebna regulacija prometa do 19. travnja u 21.15 sati. U tome razdoblju putnike na relacijama Bjelovar – Gradec stajalište, Pitomača – Kloštar te Kloštar – Virovitica u oba smjera umjesto vlakova prevoze autobusi prema rasporedu koji možete pogledati na poveznici.

Informacije o mjestima zaustavljanja autobusa možete pronaći na ovoj poveznici.

 

zatvori