Četvrtak, 2. svibnja 2024.

U Podravini i Prigorju jučer čak 10 prometnih nesreća, vozači bježali s mjesta događaja u četiri sudara

Na na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u protekla 24 sata zabilježeno je čak 10 prometnih nesreća.

Od tog broja devet njih se odnosi na nesreće s materijalnom štetom, dok je u jednoj ozlijeđena jedna osoba, poručili su jutros iz policije.

– U četiri prometne nesreće s materijalnom štetom vozači koji su prouzročili nesreće napustili su mjesto događaja. U tri nesreće vozači su naknadno pronađeni i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak, dok se za jednim vozačem traga – dodali su.

U policiji su još podsjetili da su u slučaju nesreće u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima sudionici dužni odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

– Vozači ne smiju napustiti mjesto nesreće prije nego ispune i potpišu Europsko izvješće ili na drugi način ne razmijene osobne podatke i podatke o vozilima. U slučaju kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila, vozač je dužan ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao  nesreću – objasnili su.

Novčanom kaznom od 390 do 920 eura kaznit će se pak vozač ako drugom sudioniku u nesreći ili vlasniku oštećenog vozila ne ostavi svoje podatke, odnosno ako ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto nesreće.

zatvori