Srijeda, 15. svibnja 2024.

U Molvama će se graditi tržnica, Ivančan: Lokalne poljoprivredene proizvođače povezujemo s hodočasničkim turizmom koji je u velikom zamahu

Molve bi iduće godine trebale dobiti hostel i tržnicu koji će biti izgrađeni u sklopu Pastoralnog centra.

Rekao nam je to načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan otkrivši da je hostel najveći općinski projekt koji se planira početi graditi već ove godine, a uz hostel je plan izgraditi i spomenutu tržnicu, odnosno i suvenirnicu, vinoteku…

– Nudit će se meso, ali i ostali proizvodi poput meda te zapravo svega ono što naši proizvođači imaju za ponuditi. Sve bismo povezali s hodočasnicima koji dolaze u Molve i koji trenutno nemaju gdje kupiti domaće proizvode, a to će moći u novom prostoru – objasnio je načelnik Ivančan.

Projekt tržnice ove će godine biti prijavljen na natječaj i u Općini vjeruju u dobivanje sredstava za realizaciju tog projekta vrijednog 1,5 milijuna eura.

– U slučaju da i ne prođemo na natječaju, mi svejedno planiramo graditi tržnicu. To je velika novina i mogućnost našim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode i da se reklamiraju, ali i da zaživi poveznica turizma i domaćih proizvođača što je posebno važno u današnje vrijeme konzumerizma dok svi idemo u trgovine i nemamo toliko kvalitetnu ponudu domaćih proizvoda. Ovo će biti velika prilika koju će, vjerujemo, mnogi iskoristiti, a time ćemo zaokružiti projekt održivosti proizvođača na području općine Molve, ali i novog vjerskog hodočasničkog turizma koji je u velikom zamahu – zaključio je Ivančan.

zatvori