Četvrtak, 2. svibnja 2024.

U Koprivničkom Ivancu Praznik rada bit će obilježen natjecanjem u pripremi gulaša, prijave su u tijeku

Praznik rada bit će obilježen u Koprivničkom Ivancu druženjem mještana i posjetitelja te natjecanjem u pripremi gulaša u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Ivanec.

Međunarodni praznik rada koji se obilježava 1. svibnja tradicionalno je prilika za druženje mještana i njihovih gostiju uz zanimljive sadržaje i dobru gastronomsku ponudu. Tako će ove godine biti i u Koprivničkom Ivancu gdje članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Koprivnički Ivanec organiziraju prvu “Gulašijadu” – natjecanje u pripremi gulaša. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Ivanec i Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

– Cilj nam je okupiti što više zainteresiranih ekipa koje će se natjecati u pripremi gulaša kako bismo poslije natjecanja i podjele nagrada svi uživali u degustaciji. Stoga pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje ekipe najkasnije do 26. travnja 2024. na navedene podatke za kontakt. One najbolje ocjenjene očekuju vrijedne nagrade – poručili su organizatori.

Najbolje ocjenjene očekuju vrijedne nagrade, a sve propozicije i upute za natjecatelje objavljene su na društvenim mrežama i stranicama organizatora. Organizatori će osigurati osnovne namirnice, a na vama je da pokažete svoje kulinarsko umijeće.

Sve će se održavati u Društvenom domu u Koprivničkom Ivancu s početkom u 10 sati. Za najmlađe posjetitelje i mještane bit će pripremljeni napuhanci, a sve će zabavljati Tamburaški sastav Trojka Hollywood.

Dodajmo kako se prijave zaprimaju na e-mail [email protected] ili na broj 098348508, [email protected] ili na broj 048 630 100, [email protected] ili na broj 0996097337 najkasnije do 26. travnja do 12:00 sati.

Organizatori osiguravaju po ekipi 5 kilograma mesa (junetina i svinjetina), 2,5 kilograma krumpira, jedan kilogram luka, pola kilograma mrkve, vodu za kuhanje i stol za svaku ekipu. Natjecatelji sami donose kotlić sa stalkom minimalne zapremine 10 litara, plinski
plamenik, začine po izboru te ostali potrebni pribor za kuhanje. Ocjenjivanje će obaviti ekipa od tri člana ocjenom od 1 do 10, a ocjenjivati će se: izgled, boja, miris, ljutina, gustoća i okus. Za kuhanje gulaša predviđeno vrijeme je od 10:00 do 12:00 sati nakon čega slijedi degustacija i ocjenjivanje te proglašavanje pobjednika i podjela prigodnih nagrada. Nakon ocjenjivanja gulaš će se podijeliti mještanima i posjetiteljima “Gulašijade”.

 

zatvori