Petak, 3. svibnja 2024.

U Koprivničko-križevačku županiju stižu sredstva za opremanje i obnovu sportskih građevina

U Koprivničko-križevačku županiju stiže 190.000 eura za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

Riječ o javnom pozivu Ministarstva turizma i sporta, a ugovori su vrijedni više od 15 milijuna eura od čega je 5,4 milijuna eura namijenjeno organizaciji 25 velikih međunarodnih sportskih natjecanja, dok se ostatak odnosi na izgradnju i opremanje sportskih građevina. Ugovore je danas u Zagrebu uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, navode u Službi ureda župana.

Svečanosti je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i načelnici Petar Dombaj i Mirko Remetović.

– Koprivničko-križevačka županija na javnom pozivu je kandidirala projekt igrališta Osnovne škole Fran Koncelak Drnje za što je osigurala 88.716 eura, Općina Drnje je za projekt održavanje nogometnog igrališta i opremanje NK Tomislav Drnje osigurala 20.858 eura, dok je Općina Novo Virje za građenje i opremanje sportskog igrališta dobila 36.000 eura – pojašnjavaju.

Dodajmo kako je na javnom pozivu 45.000 eura osigurala i Općina Hlebine za projekt građenja i opremanja vanjskog vježbališta.

zatvori