Petak, 26. travnja 2024.

Svima draža ambalaža – Podravka limenkama ostvaruje održive ciljeve

Što je zajedničko Podravkinu bolognese umaku, jadranskim sardinama u biljnom ulju i smeđem grahu?

Iako dolaze iz različitih kategorija – gotova jela, riba i povrće, svi se pakiraju u metalnu ambalažu, odnosno limenku.

Zašto je to poželjno? Nekoliko je jednostavnih razloga:

• Održava se tradicija proizvodnje – limenka je jedna od nekoliko vrsti ambalaže koja se koristi još od početaka Podravkine proizvodnje.
• Proizvodi pakirani u limenke ne sadrže konzervanse jer su termički obrađeni.
• Zadržavaju se visoka kvaliteta i izvrstan okus.
• Limenke su lako dostupne i trajne, a proizvodi brzo spremni za obrok.

Hrana koja brine o vama

– Vodeći se ranije postavljenim ciljevima kroz implementaciju Strategije održivog poslovanja te njoj pripadajuće Nutritivne strategije, Podravka nastavlja s aktivnom brigom o svojim potrošačima. Neki od najpopularnijih Podravkinih proizvoda, uključujući i već spomenute bolognese umak, jadranske sardine u biljnom ulju i smeđi grah, zapakirani su u metalnu ambalažu, često nazivanu limenkom ili konzervom – navode u Podravki.

Podravka je stoga odlučila predstaviti sve njezine dobre strane, odnosno, prikazati zašto je limenka vrsta ambalaže koja se idealno uklapa u navedene strategije.

Pozitivni atributi limenke mogu se prikazati kroz tri ključne poruke:
1. Limenka je 100 posto reciklabilna ambalaža.
2. Limenka je ponovno iskoristiva ambalaža.
3. Hrana u limenkama ne sadrži konzervanse.

Posebno se ovdje ističe treća točka jer limenka čuva hranu bez dodatka konzervansa, što omogućuje termička obrada na visokim temperaturama. Na taj je način osiguran dug rok trajanja proizvoda, bez promjene nutritivnih vrijednosti.

Ukorak s globalnim trendovima

Jedan od glavnih ciljeva Strategije održivog poslovanja Grupe Podravka do 2030. godine jest i nastojanje da 100 posto ambalaže bude reciklabilno, povratno ili kompostabilno za sve prehrambene proizvode.

– Globalni trendovi pokazuju da smo na dobrom putu. Tržište konzervirane hrane bilježi rast, a kao glavni benefiti navode se duži rok trajanja i laka dostupnost. Također, predviđanja ukazuju kako će promjene u načinu života, prošireni distribucijski kanali i rastuća potražnja za gotovim prehrambenim proizvodima dodatno proširiti korištenje ove vrste ambalaže. Podravka je oduvijek bila predvodnik u kreiranju prehrambenih trendova. Želimo da hrana koju jedemo bude praktična i brza za pripremu, ali i ukusna te da svojim hranjivim sastojcima bude zdraviji izbor i prati naš užurbani tempo. Svojim potrošačima želimo osigurati hranu koja brine o svemu tome, ali i zadržati prepoznatljiv okus kojem se svi uvijek rado vraćaju – zaključili su.

Izvor: Podravka
Izvor: Podravka
Izvor: Podravka
zatvori