Utorak, 7. svibnja 2024.

Slavenaši se nisu dobro proveli u Puli, u Koprivnicu se vraćaju bez bodova

Nogometaši Slaven Belupa večeras su u sklopu 32. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovali u Puli kod Istre 1961 i izgubili.

Utakmica igrana na Aldo Drosini završila je porazom Farmaceuta od 3:0.

Domaćini su u vodstvo ušli već u šestoj minuti susreta kada je u kaznenom prostoru lopta pogodila Libera u ruku te je suđen penal, a precizan je s 11 metara bio Filet. Nastavili su nogometaši Istre sa šansama te je mrežu u 16. minuti ponovno zatresao Ekong.

Utakmica je praktički bila “riješena” u 34. minuti kada su domaćini ponovno postigli pogodak – za 3:0 zapucao je Lawal, a gol je zapisan kao autogol s obzirom na to da se lopta odbila od vratara Sušaka.

U mirnijem tonu i bez golova s ponekom prilikom na obje strane proteklo je drugo poluvrijeme, a Slavenaši se u Koprivnicu vraćaju bez bodova.

Spomenimo da je večeras za Slaven debi upisao 16-godišnji Patrik Marić, a susret je završilo pet igrača iz Slavenove škole nogometa. Na terenu su u drugom poluvremenu zajedno bili Krušelj, Bošnjak, Jagušić, Marić i Mrdaković.

Podsjetimo, bio je ovo četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Istra je već imala jednu pobjedu i na svom je terenu slavila rezultatom 2:0, dok smo u Koprivnici gledali dva remija – u petom prvenstvenom kolu bilo je 2:2, a u 23. 1:1.

U idućem kolu Slaven će snage odmjeriti s Goricom u Koprivnici. Utakmica će se igrati u subotu u 17 sati.

zatvori