Petak, 10. svibnja 2024.

Sandrino Sabolić novi je radijski voditelj Radio Drave: Mikrofon je sve ove godine ostao sveprisutni dio mog života

Nakon dugogodišnje pauze, omiljeno lice, ali i glas koprivničkog radijskog etera, Sandrino Sabolić vraća se na radijske valove i to kao dio voditeljske ekipe Radio Drave.

Ovaj povratak donosi radost mnogim slušateljima koji su prepoznali njegovu duhovitost i sposobnosti da se poveže s publikom na najbolji mogući način. Uzbudljivo je gledati kako se ovaj radijski voditelj vraća svojoj strasti i publici koja ga voli, a upravo je to bio povod za kratak razgovor s njime.

Što za tebe predstavlja radio?

Radio kao medij meni je počeo biti predmet zanimanja nekako postepeno kroz aktivnosti u Obrtničkoj školi Koprivnica koju sam pohađao. Aktivnosti koje je provodila moja škola tražila je od nekolicine učenika elektrotehničara, među kojima sam se javio i ja, rad na razglasu pri sportskim natjecanjima u školi što je primarno uključivalo puštanje glazbe u čemu sam uživao s obzirom na to kako se radilo o pretežno rock glazbi koju slušam još od malih nogu. S vremenom se pojavila potreba i za voditeljem na tim aktivnostima. Kako volim interakciju s ljudima, odmah sam se javio. To je bio moj prvi kontakt s mikrofonom. Kombinirajući glazbu i mikrofon brzo se rodila ljubav prema radiju.

Tvoj prvi kontakt s radijom?

Prvi kontakt koji sam ostvario s radijom bio je upravo na Radio Dravi, ako se ne varam, 2010. godine. Kolega Bojan Horvat s kojim vodio neke programe u Koprivnici, u svojim počecima me pozvao da zajedno vodimo i uređujemo glazbenu emisiju koja se tada zvala Drava Urbano te sam uz tu emisiju ‘prohodao’ svoje prve radijske korake.

Sandrino ističe kako mu ovaj posao leži jer voli kontakt s ljudima / Snimio Valentino Štefanek.

Iako si svoje početke ucrtao na Radio Dravi, puno veći dojam na slušatelje ostavio si na danas ugaslom RGP-u.

RGP mi je danas ostao u sjećanju kao period života koji ću zauvijek pamtiti po lijepim stvarima. Kolegica Dragana Pandža Bojić javila mi se jednom porukom taman kada sam radio praksu na Malti u sklopu studiranja 2015. godine. Javila mi se porukom da li bi htio doći raditi na radio kod njih jer im treba voditelj, a ona je znala da ja nešto vodim po gradu i da li bi htio doći okušati se u tome poslu. Skoro sam isti tren uzeo let s Malte direktno za Koprivnicu, ali sam je ipak zamolio da pričeka kad se vratim te sam voljan probati i ako će biti zadovoljni – ostat ću. Ostao sam četiri i pol godine.

Gdje si bio posljednjih nekoliko godina?

Osim što se redovno vidimo na utakmicama Rukometnog kluba Podravka Vegeta i ponekim događanjima u gradu gdje imam priliku raditi kao voditelj, nakon što sam diplomirao Odnose s javnostima, želio sam probati raditi nešto što će mi možda dati još neko novo životno iskustvo u struci ili nešto tome srodno. Ukratko, radio sam kao event manager u jednoj koprivničkoj tvrtki, ali mikrofon je kroz godine i dalje bio sveprisutan uz redovan posao.

Zašto baš Radio Drava?

Zanimljiv program, glazba, dinamična radna atmosfera i kolege koji sve to lijepo zaokružuju. Nadam se da ću dati svoj obol cijelom timu i da će Radio Drava ostati i dalje najslušaniji radio na cijelom ovom području.

zatvori