Subota, 27. srpnja 2024.

Rokenrol se vraća u šumu, Mihac Kovačic: Nagrade se razlikuju od prošle godine, bit će i radionica za djecu, školice autorstva, predstave Ludensa…

Šumskim prostranstvima koprivničke Crne gore i ovog će lipnja odzvanjati opaki zvuci – održat će se novo izdanje Pune šume rokenrola.

Podsjetimo, riječ je o simpatičnom festivalu koji je u Rečkom Polju prošle godine održan po prvi put i koji na posebnoj šumskoj lokaciji okuplja demo bendove iz cijele Hrvatske. Bendovi pritom nastupaju na licu mjesta i bore se za laskavu titulu najboljih, ali i vrijedne nagrade.

>> FOTO/VIDEO Počela je Puna šuma rokenrola, uživancije u glazbi, radionicama, finoj klopi i druženju ne nedostaje

Festival će se ove godine održavati 28. i 29. lipnja od popodnevnih sati, a prijave za demo bendove već su otvorene i traju do 15. svibnja, rekao nam je inicijator i organizator festivala Tomislav Mihac Kovačic.

– Zasad imamo 10-ak prijavljenih izvođača iz cijele Hrvatske. Još se uvijek nije prijavio niti jedan koprivnički bend, no to ne znači da nema mladih bendova, već da možda čekaju priliku ili da možda nemaju hrabrosti – poručio je Mihac Kovačic.

Glazbeni program

Za 1. lipnja zakazano je proglašenje demo bendova koji će se natjecati prvog dana festivala, a plan je izabrati četiri benda, dok uvjeti za prijavu i sudjelovanje ostaju isti kao i prošle godine, dodao je Mihac Kovačic.

– Bend koji se prijavljuje mora imati barem jednu autorsku pjesmu i mora imati spremljeno materijala za odsvirati 20-ak minuta programa pa da vidimo kako bend funkcionira na bini i komunicira s publikom, odnosno da vidimo sve one stvari koje ponekad putem YouTubea ne možemo primijetiti. Mi glazbenici iz prve ruke znamo kako je to biti na bini i zato biramo bendove koji imaju nešto više od samo dobre pjesme – naglasio je.

Nakon četiri nastupa uslijedit će proglašenje pobjednika, a birat će se pobjednik festivala i miljenik publike. Nagrade se pak razlikuju od prošle godine.

– Pobjednik izabran od strane publike ove godine u suradnji s glazbenim portalima dobit će recenziju budućeg nastupa i albuma te promo fotografiranje. To nam se činilo zgodnim jer i Ogenj kao bend zna da promo fotke dobro dođu pa će Dino Šef napraviti super fotke pobjedničkog benda. Pobjednik Pune šume rokenrola nastupit će na otvaranju RockLive festivala, a isto tako će dobiti recenziju budućeg albuma i nastupa, ali i snimanje jednog singla u studiju kod našeg Benjamina Fabića, bubnjara iz Ognja – otkrio je Mihac Kovačic.

Snimio Tomislav Matijašić.

Zanimljive popratne aktivnosti

Punu šumu rokenrola prošle je godine krasio i program koji nužno nije bio glazbenog karaktera, a isto će biti i ovaj put, nastavio je Mihac Kovačic.

– HDS ZAMP nam je i ove godine jedan od glavnih pokrovitelja pa će oni održati svoju školicu autorstva koja će se održati prvog dana festivala dok će stručni žiri birati pobjednika. Nakon te školice gostovat će međimurska družina glazbenika naziva Scifidelity Orchestra koja spojem countryja, folka i jazza pokazuje da ju čine vrhunski glazbenici i zabavljači – veseli nas u šumskom okružju čuti spoj svega toga. Uz to, ove godine predstavu će imati Ludens teatar, a bit će naravno i dječje radionice – rekao je.

Zanimljivo će biti i drugog dana festivala koji neće biti natjecateljski, već revijalnog tona.

– Drugog dana nastupit će splitski mladi bend Djigibaoo koji se već predstavio koprivničkoj publici nastupom u FUNK-u, drugi bend dana bit će varaždinski Dodger Artfool, fantastičan alt-rock bend koji najavljuje svoj album prvijenac, a tu je i Ogenj kojim ćemo zaključiti festival. U poslijepodnevnom terminu još ćemo imati radionice za klince, ali i rock-and-roll kviz koji će voditi Petar Šimčić – zaključio je Mihac Kovačic.

zatvori