Petak, 3. svibnja 2024.

‘PRSTEK SEBI’ Tomislav Sertić otkrit će sve o nastanku linoreza

Koprivnička AK Galerija 26. i 27. travnja te 3. i 4. svibnja organizira radionicu linoreza ‘Prstek sebi’, a koju vodi član AK-a i majstor linoreza Tomislav Sertić.

Radioničko-edukativnim programom ove godine uključuju neke od članova udruge u proces diseminacije znanja o likovnim tehnikama kroz formu višetjednih i višemjesečnih radionica te otvaraju prostor Ateliera Koprivnica za aktivnije sudjelovanje lokalne publike u upoznavanju s procesom nastanka radova, od samih osnova do produkcije završnog umjetničkog djela. Kroz istraživanje potreba u lokalnoj zajednici te analizu ponude radioničkih sadržaja u polju vizualnih umjetnosti, ove su godine odlučili organizirati radionicu linoreza, a u drugom dijelu godine i radionicu digitalne ilustracije.

U četiri dana, voditelj radionice Tomislav Sertić, polaznike će upoznati s tehnikama rezbarenja, tehnikom otiskivanja odnosno tintanjem, naprednih tehnikama i višebojnim otiscima dok će radionica završiti otiskivanjem grafika. Radionica je besplatna, svi su materijali osigurani, a potrebno se samo prijaviti na e-mail adresu [email protected].

Tomislav Sertić (1982.) umjetnik je iz Koprivnice i član Ateliera Koprivnica koji radi grafike u linorez tehnici. Do sada su mu radovi bili objavljivani u raznim publikacijama, a izlagao je i na raznim međunarodnim izložbama te je član udruge People Of Print i Printmakers Collective. Umjetnička praksa Tomislava Sertića odraz je ili svojevrsni nastavak autorovog aktivnog sudjelovanja u koprivničkoj punk/HC sceni, sviranja u bendovima početkom 2000-ih te dizajniranja omota za punk kompilacije. Jednobojni (crni) linorezi različitih formata ilustriraju tekstove i nazive punk pjesama, dotiču se trenutno aktualnih tema pandemije i uvijek aktualne teme smrti, a utjecaje vuku i iz pop kulture, trasha, horrora, stripa i filmova. 

 

 

zatvori