Utorak, 30. travnja 2024.

Prognostičari najavili promjenu vremena, stižu niže temperature i oborine

Državni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za danas i sutra u kojoj za sjeverne krajeve najavljuju promjenu vremena i oborine.

Za razliku od gotovo ljetnih temperatura proteklih dana, slijedi nam razdoblje u kojem ćemo ponovno iz ormara izvlačiti jakne i kišobrane.

– U utorak umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito. Kiša već prijepodne na sjeverozapadu zemlje, u drugome dijelu dana postupno će se širiti na ostale krajeve. Mjestimice će biti i pljuskova s grmljavinom. Uz osjetno zahladnjenje kiša će ponajprije u gorju prelaziti u snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača u Gorskoj Hrvatskoj. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Najviša temperatura između 19 i 25 stupnjeva Celzija, u drugome dijelu dana osjetno zahladnjenje – najavili su za danas.

Na dan izbora, u srijedu, promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom te osjetno svježije. Vjetar slab do umjeren sjeverni, a najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 17 stupnjeva Celzija, u gorju malo niža, navodi DHMZ.

U četvrtak će temperature biti primjerenije dobu godine.

Izvor. DHMZ

 

zatvori