Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Prljavo kazalište za Dravu.Info: Jako nas lijepe uspomene vežu uz Koprivnicu, tu smo se zabavljali uz tamburaše

Iako je Koprivnica grad začina, grad Vegete, Prljavo kazalište će biti najbolji začin Prazniku rada.

Što točno pripremaju i kakvu atmosferu donose na Zrinski trg, otkrio nam je frontmen Prljavaca Mladen Bodalec.

Jedva čekamo da vas vidimo i čujemo ponovno!
– I mi se veselimo ponovnom dolasku benda u Koprivnicu. Nismo se mogli sjetiti koje godine smo posljednji put svirali tamo, iz tempa nas je izbacila pandemija korone. Jako nas lijepe uspomene vežu uz Koprivnicu. Nadamo se da ćemo se i ovoga puta lijepo provesti i očekujemo ponovno dobru večer rock’n’rola.

Mi znamo što očekujemo od vas, a što Prljavo kazalište očekuje od Koprivničanaca i njihovih gostiju?
– Očekujemo dobru reakciju publike. Svirat ćemo pjesme iz svake faze benda, ono najbolje što znamo i nadamo se da ćemo se lijepo provesti.

Snimio Krešo Puklavec

Ima li Koprivnica odnosno Podravina posebno mjesto u srcu Prljavog kazališta?
– Podravina ima lijepo mjesto u našem srcu, uostalom kao i drugi dijelovi Lijepe Naše. U dugim podravskim noćima sjećam se da smo se u Podravkinom rekreacijskom centru zabavljali uz tamburaše. Sjećamo se jako dobro i dvorana u kojima smo svirali, kao i centra grada odnosno svirki na otvorenom. Mislimo da je i posljednja naša svirka bila za Praznik rada stoga s nestrpljenjem očekujemo publiku ponovno.

Kakav je osjećaj stati na pozornicu i gledati u publiku svih generacija? Još vam pozornica nije dosadila?
– Pozornica je mjesto kojem se uvijek rado vraćamo. Mi jedino živimo na pozornici, tada se osjećamo kao bend. Sjajno je studijski raditi međutim bend je živ na pozornici. Ta strast koja nas je davnih dana ponijela još uvijek nas tjera na pozornicu. To je u nama. Možeš ti proći puno toga i raznih medijskih štoseva međutim kada dođeš na pozornicu tada se sve zna.

Snimio Tomislav Matijašić.

Slušajući nove pjesme Prljavog kazališta, primjetih da ste ostali vjerni svom starom zvuku.
– Mi ne možemo pobjeći od sebe. Emocija koju donosimo, svijet koji nas okružuje… To smo mi! Tu će se sigurno i publika prepoznati u tim emocijama i upravo je to razlog zašto je publika svih tih godina ostala uz nas. Imamo desetak novih pjesama i snimljen spot za jednu novu pjesmu, vidjet ćemo kada će ona izaći.

Koja je tajna dugovječnosti frontmana rock’n’rol sastava, kako održavate formu?
– Iako imamo akumuliranu energiju i sportski duh jer smo se u mladosti bavili sportom, sad je potrebno neko vrijeme uložiti u pripremu i održavati kondiciju vježbanjem. Nismo statični na pozornici, potrebna je velika energija i to nam ljudi kažu nakon našeg koncerta, a mi se trudimo s pristupom da možemo to fizički izdržati. Imamo jako puno dogovorenih koncerata i stalno slažemo raspored. Ništa ne prepuštamo slučaju.

 

zatvori