Utorak, 7. svibnja 2024.

Predstavila se koalicija SDP-a u II. Izbornoj jedinici. Golubić: Važno je vratiti upravljanje Hrvatskom na odgovorniji, održiviji i solidarniji način

Na Trgu Antuna Nemčića u Križevcima danas je održana konferencija za medije kandidata SDP-a za Hrvatski sabor u II. Izbornoj jedinici, pod sloganom “Rijeke pravde dolaze”.

Prisustvovali su nositelj liste Boris Lalovac, Anka Mrak Taritaš, Bojan Glavašević, Valentina Folnegović, Denis Kralj, Tomislav Golubić, Maja Krnjević, Marija Vukobratović i Stanko Borić uz domaćina, predsjednika križevačkog SDP-a Dejana Pernjaka.

Nositelj liste II. izborne jedinice SDP-a, Boris Lalovac, istaknuo je važnost ovih izbora za Hrvatsku kako bi, kako je rekao, konačno postigli životni standard koji već godinama želimo. Nažalost, dodaje, inflacija je ostavila svoj trag, umirovljenici se suočavaju s izuzetno niskim mirovinama, a glavni cilj liste SDP-a je posvetiti se upravo umirovljenicima i ljudima s nižim dohocima.

– Imajmo demokraciju jednom u četiri godine, stoga izađite na izbore 17. travnja. Bez obzira koga izaberete, nadam se da ćete izabrati nas. No, važno je da građani izađu na izbore jer je bitno imati njihove predstavnike u Saboru, a ne kao u prethodnim izbornim godinama kada je odaziv bio izuzetno nizak – istaknuo je.

Snimila Lorena Hubina.

Javnosti se obratila i Anka Mrak Taritaš, treća na SDP-ovoj koalicijskoj listi. Istaknula je da je 17. travnja prijelomni datum u kratkoj povijesti Hrvatske te je izuzetno važno izaći na izbore.

– Izbori su relativno jednostavni. S jedne strane imate HDZ koji ovu zemlju vodi prema dnu i korupciji, dok s druge strane imate pristojnu, perspektivnu i poštenu Hrvatsku. Važno je istaknuti da je program SDP-a financijski održiv. U programu su uzeti u obzir i mladi i umirovljenici. Za mlade je posebno istaknuta tema održivog stanovanja, odnosno gradnja stanova za najam, što je postala glavna problematika među mladima, kao što je primjerice i u Koprivničko-križevačkoj županiji, rekla je te umirovljenicima poručila kako oni prije izbora dobivaju samo mrvice sa stola. Ono što im treba osigurati, kazala je Mrak Taritaš, je pristojna, kontinuirana i stalna mirovina.

Anka Mrak Taritaš je najavila prva tri poteza SDP-a nakon osvajanja vlasti.

– Prvi potez je da Turudić uopće ne dođe u Gajevu kao glavni državni odvjetnik, drugi je da ukinemo nesretni Lex AP, a treći potez je vezan za umirovljenike jer mirovina koju danas imaju je nemoguća za život – rekla je.

Snimila Lorena Hubina.

Marija Vukobratović je 10. na listi kao jedina žena iz okolice Križevaca. Cijeli svoj radni vijek se, ističe, bavila poljoprivredom i proizvodnjom hrane, s interesom za selo i ruralnu sredinu.

– Danas se suočavamo s velikim problemima u poljoprivredi, a poljoprivrednici ističu da situacija nikada nije bila teža. Mi smo ovdje da promijenimo takve stvari iz temelja. Imamo programe, rješenja i ljude za rješavanje ovih problema – istaknula je.

Snimila Lorena Hubina.

Prisutnima se obratio i predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije, Tomislav Golubić, koji je ujedno četvrti kandidat na listi za II. izbornu jedinicu SDP-a za Hrvatski sabor.

– Gledajući nas kao organizaciju s ukupno pet predstavnika iz Koprivničko-križevačke županije, smatram da imamo legitimitet i da smo jedna od najjačih organizacija SDP-a u Hrvatskoj – izjavio je.

Dodaje kako je prihvatio četvrto mjesto na listi jer vjeruje da u Hrvatskoj treba promijeniti mnogo toga na bolje. Istaknuo je kako trenutna situacija, gdje loše upravljanje pogoduje klijentelizmu, korupciji i krupnom kapitalu, zahtijeva promjene.

– Važno je vratiti upravljanje Hrvatskom na odgovorniji, održiviji i solidarniji način – zaključio je Golubić.

Snimila Lorena Hubina.
Snimila Lorena Hubina.
zatvori