Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Predsjednik Milanović obišao Podravinu: ‘Načelnici mi se žale da ih HDZ opstruira i tlači’

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravio je u koprivničkom kraju.

Tijekom prijepodneva obišao je gradilište novog vrtića u Đelekovcu, gdje ga je dočekala načelnica Lara Samošćanec te sportskog centra u Peterancu, gdje je Predsjednika ugostio načelnik Ivan Derdić. Cijelo vrijeme Zoran Milanović je bio u društvu gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, a upravo je u središtu grada, nakon druženja s građanima, Predsjednik dao izjavu za medije. Kako je rekao, došao je na poziv nezavisnih načelnika općina i SDP-ovog gradonačelnika.

– Žale mi se na HDZ, da im opstruiraju projekte, da ih gnjave, tlače i muče, svugdje ista priča, hoćeš u Dalmaciji, okolici Splita, gdje god HDZ nije na vlasti ljudi doživljavaju maćehinski odnos od strane onog nivoa vlasti koji HDZ obnaša – kazao je Predsjednik.

Spomenuo je i Zvonimira Mršića, bivšeg gradonačelnika Koprivnice i predsjednika Uprave Podravke, za kojeg je nedavno rekao kako bi ga volio vidjeti u svojoj Vladi.

– Da, to je jedan od najboljih ljudi, kazao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Milanović je spomenuo i tvornicu lijekova Belupo te rekao kako imaju velik rast dobiti u Rusiji.

– To je dobro, super! Dabog da bila još veća. Dakle, lijekovi nisu pod sankcijama. Zašto nisu? Pa ne zbog ekumenizma i ljubavi prema ruskim ženama i bebama, nego zato da ne bi konkurencija ušla. Uđe ti konkurencija iz Indije i Kine i gotovo je. To samo pokazuje koliko je sve skupa isprepleteno i koliko su odgovori na pitanja komplicirani. Tako država treba funkcionirati – rekao je Milanović.

Svoj posjet Podravini i Koprivnici predsjednik Milanović zaključio je odlaskom u tvornicu Hartmann gdje je razgledao proizvodni pogon te razgovarao s predstavnicima kompanije i zaposlenicima.


Nakon posjeta Đelekovcu i Peterancu, Predsjednik je stigao i u Koprivnicu. U društvu domaćina, gradonačelnika Mišela Jakšića, njegove zamjenice Ksenije Ostriž i predsjednika Gradskog vijeća Ivana Pala, prošetao je središtem grada te se kratko družio s građanima.


Predsjednik države stigao je u Peteranec. Tamo razgleda nastavak gradnje Sportsko-rekreacijskog centra Panonija u društvu načelnika Ivana Derdića sa suradnicima.


Kako je i najavljeno, prvo je posjetio Đelekovec, gdje je obišao radove na izgradnji novog dječjeg vrtića. Dočekala ga je načelnica Lara Samošćanec sa suradnicima, a prisutan je i gradonačelnik Koprivnice i nositelj SDP-ove liste za IV. Izbornu jedinicu Mišel Jakšić.


Iz Ureda Predsjednika najavljen je dolazak Zorana Milanovića u Podravinu. Kako navode, u 10 sati će obići radove na izgradnji novog dječjeg vrtića u Općini Đelekovec, a u Peterancu će  potom od 10.30 sati razgledati nastavak gradnje Sportsko-rekreacijskog centra Panonija u Općini Peteranec.

U središtu Koprivnice će se u 10.50 sati sastati s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i  njegovom zamjenicom Ksenijom Ostriž te kratko družiti s građanima.

Posjet Koprivnici i Podravini predsjednik Milanović će zaključiti obilaskom proizvodnog pogona tvornice Hartmann u Dravskoj.

Pripremili Tomislav Matijašić, Hana Volenik i Goran Generalić.

zatvori