Petak, 26. travnja 2024.

Poznati prvi detalji i tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala

Povijesni megaspektakl Renesansni festival, najbolja turistička manifestacija Hrvatske i jedna od najvećih tog tipa u Europi, ove će se godine održati na gradskim bedemima u Koprivnici od 22. do 25. kolovoza.

Program će tako biti baziran na jedinstvenim i inovativnim sadržajima, a ne na koncertima estradnih zvijezda.

Osmišljena je i nova glavna tema Renesansnog festivala koja će ove godine biti lakrdijaštvo, a koju će uprizoriti zabavljači i žongleri iz cijele “srednjovjekovne” Europe te zasigurno na gradske bedeme ponovno privući desetke tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i Europe.

Organizator festivala je Turistička zajednica grada Koprivnice, a ni ove godine kvalitetnog i originalnog sadržaja neće nedostajati što je potvrdio i direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

– U ovim bremenitim vremenima smijeh je itekako potreban, naročito ako nije iniciran suvremenim medijima ili društvenim mrežama, već na zaboravljen i originalan način kako se to radilo u dalekoj prošlosti – istaknuo je.

Na 100-tinjak štandova trgovci, obrtnici te stari zanati i ove će godine izrađivati i prodavati različite proizvode tipične za srednji vijek, a spomenimo kako će i ove godine naglasak festivala biti na ekološkom pristupu. Naime, Renesansni festival je prva manifestacija bez plastike, a jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama.

Podsjetimo, manifestacija je najveći spektakl “živih slika” iz prošlosti u ovom dijelu Europe, a svoje uporište ima u povijesnim faktima. Kao i do sada, većina sadržaja bit će vezana uz 15. i 16. stoljeće.

– Vidimo se na koprivničkom Festungu od 22. do 25. kolovoza – zaključuju organizatori.

Izvor: Turistička zajednica grada Koprivnice
zatvori