Petak, 3. svibnja 2024.

Povodom 25. obljetnice Pučko otvoreno učilište Koprivnica organizira Dane otvorenih vrata

Pučko otvoreno učilište Koprivnica organizira Dane otvorenih vrata povodom 25. obljetnice djelovanja.

Dane otvorenih vrata obilježit će danas, 19. travnja predstavom “Mreža” Teatra Tirena koja u sklopu Dana medijske pismenosti igra za učenike osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski Podolice, Braća Radić i Đuro Ester. Tijekom dana posjetitelji Domoljuba moći će se informirati o obrazovnim i kulturnim programima koje učilište nudi, a navečer se nasmijati uz predstavu “Hotel Slobodan promet'” u produkciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak Glumačke družine Kazališta 21 iz Siska, poručili su iz učilišta.

– Dani otvorenih vrata nastavit će se i u narednom tjednu pa ćemo tako 24. travnja u zgradi na Trgu bana Jelačića 6 u 18:30 predstaviti priručnik za polaznike “Tri, čet’ri, stop…” koji je izradila naša vanjska suradnica magistra psihologije Katarina Pecek. Ovaj priručnik osmišljen je kao radna bilježnica za rad na sebi koji će nam poslužiti kao podrška kad “zapnemo” i ne znamo otkud krenuti brinuti o svom mentalnom zdravlju. Nakon predstavljanja priručnika posjetitelji će moći razgledati izložbu krojačkih radova nastalih tijekom tečaja krojenja i šivanja koji u učilištu vodi Vlasta Puklavec – istaknuli su.

Podsjetimo, Pučko otvoreno učilište Koprivnica jedno je od najstarijih učilišta u Hrvatskoj. Nastalo je u zgradi čuvenog Domoljuba koju su sa otprilike 220 individualnih doprinosa izgradili 1919. tadašnji obrtnici. Zgrada Domoljuba ime je dobila po Hrvatskom pjevačkom društvu te je isprva služila amaterskoj djelatnosti u kojoj su nastupali pjevački zborovi i održavali se zabavni programi za građane. Domoljub je velikom broju generacija sinonim za kulturni život grada Koprivnice. Tijekom svoga razvoja prelazi u suvremeniji oblik narodnog sveučilišta koje poslije Drugog svjetskog rata ima dvije kino dvorane – Velebit i Domoljub te nastavlja svoju aktivnost u području obrazovne djelatnosti odraslih te kao središte kulturnih aktivnosti.

zatvori