Subota, 4. svibnja 2024.

POU Koprivnica: Novi upisi, novi programi

U Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica u travnju se održavaju upisi u obrazovne programe za knjigovođe, pomoćnike u nastavi i rukovanje viličarom u skladišnom prostoru, a uskoro će u ponudi biti i 9 novih obrazovnih programa!

Dinamične promjene u svijetu, kao i razvoj novih znanja i tehnologija tjeraju nas na neprestano učenje i prilagođavanje novim trendovima u društvu i na tržištu rada. Potreba za usvajanjem novih znanja i vještina raste iz dana u dan, a Pučko otvoreno učilište Koprivnica nastoji unapređivati svoje obrazovne programe te uvoditi nove programe, otvarajući vrata atraktivnim karijernim prilikama za svoje potencijalne polaznike.

Knjigovodstvo: Izgradite temelje za uspješnu karijeru

Jedan od najtraženijih programa u POU Koprivnica, program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja, značajno je unaprijeđen u proteklih par godina kako bi se polaznicima omogućilo usvajanje znanja i praktičnih vještina koji odgovaraju zahtjevima tržišta rada. Cjelokupna nastava u ovom programu provodi se u specijaliziranoj računalnoj učionici, gdje polaznici rješavaju problemske situacije i izvršavaju konkretne radne zadatke korištenjem knjigovodstvenog softvera Synesis.

Kako izgleda provedba ovog programa, najbolje će dočarati riječi polaznika:

Ester Bukvić: “Sama organizacija programa je super izvedena – najprije smo upoznati s osnovnim teorijskim dijelom, a zatim smo kroz neko vrijeme krenuli to znanje koristiti kroz knjigovodstveni program Synesis. Kako je vrijeme prolazilo, sve je lakše bilo povezivati konta i knjiženja na papiru sa radom u programu. Naučila sam koja je razlika i kako izračunati nabavnu, prodajnu i maloprodajnu cijenu što mi je bilo posebno zanimljivo. Učili smo kako izračunati i knjižiti plaću što mi je dalo novi pogled u svijet poduzetnika i njegova davanja za zaposlenike. Svakako je dobro dolaziti redovno na nastavu jer se znanje nadograđuje.”

Michael Glavica: “Moje iskustvo je bilo pozitivno. Profesorice su vrlo iskusne i obje, svaka na svoj način, vrlo dobro prenose znanje i vještine. Što se same kvalitete programa tiče, mišljenja sam da je na vrlo visokoj razini jer je činjenica da bi se svatko od nas mogao zaposliti kao knjigovođa i dobro obavljati taj posao. Došli smo do razine da bez problema možemo raditi ulazne i izlazne račune, knjižiti imovinu i slične stvari. Radili smo i stvari koje nisu direktno u nastavnom planu (obrt i slično), ali to vjerojatno ima i veze s tim da smo svi dobro i dosta brzo usvojili znanja i vještine pa smo imali mjesta za diskusiju i usvajanje dodatnih znanja.”

Važno je istaknuti da je ovaj program, kao i program za rukovanje viličarom u skladišnom prostoru, moguće pohađati besplatno preko vaučera HZZ-a, ali je potrebno na vrijeme podnijeti zahtjev za dodjelu vaučera.

Pomoćnici u nastavi

Novi program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije pomoćnik u nastavi/pomoćnica u nastavi, izrađen prema novoj metodologiji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te usklađen s Registrom HKO-a, temelji se na kombinaciji teorije i prakse, a u sklopu programa polaznici stječu vještine potrebne za rad u različitim okruženjima i s različitim učenicima.

Program ukupno traje 250 sati, a ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 90 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 122 sata, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 38 sati.

Učenje temeljeno na radu obuhvaća rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u manjem dijelu u simuliranim, a u znatno većem dijelu u stvarnim uvjetima – u školi. Kod polaznika programa potiče se razvijanje samostalnosti i odgovornosti u izvršenju radnih zadaća, kao i razvijanje suradničkih odnosa s ostalim sudionicima u zajedničkom radu.

Uvjet za upis u program je cjelovita kvalifikacija na razini 4.2 (završena četverogodišnja srednja škola). Ovaj program, nažalost, nije moguće pohađati preko vaučera HZZ-a.

Uskoro u ponudi novi obrazovni programi

POU Koprivnica trenutno je postupku verifikacije 9 vrlo atraktivnih programa koje će polaznici moći pohađati besplatno preko vaučera HZZ-a. Radi se o programima:

  • stjecanje mikrokvalifikacije klasične i korektivne tehnike šminkanja
  • stjecanje mikrokvalifikacije klasične ručne masažne tehnike
  • stjecanje djelomične kvalifikacije njegovatelj/njegovateljica u institucionalnoj i izvaninstitucionalnoj skrbi o starijim i nemoćnim osobama
  • stjecanje djelomične kvalifikacije specijalist/ica za digitalni marketing
  • stjecanje mikrokvalifikacije Web programiranje
  • stjecanje mikrokvalifikacije osnove izrade web stranica
  • stjecanje mikrokvalifikacije napredna izrada web stranica
  • stjecanje mikrokvalifikacije rukovanje viličarom u logistici i prometu
  • Hrvatski jezik za strance – opći jezik (stupnjevi A1 ‒ C2)

Više informacija o programima možete saznati na web-stranici POU Koprivnica: https://www.pou-kop.hr/ ili upitom na navedene kontakte.

Kontakti:

Fiksni telefon: 048/240-307, 048/ 621-106, 048/ 240 302
Mobitel: 099 314 6824
E-mail adrese: [email protected], [email protected], [email protected]

zatvori